Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AY VE MARS GÖZLEMİ

aksaray belediyesi öncülüğünde aksaray

aksaray belediyesi öncülüğünde aksaray Üniversitesininkatkılarıyla astronomi öğretmen seminerleri kapsamında 15 temmuz milli İrademeydanında teleskoplarla ‘ay ve mars gözlemi’ etkinliği yapıldı.

hafta sonu 15 temmuz milli İrade meydanında her yaştangökbilim meraklıları kurulan teleskoplarla ay’ın hareketlerini gözlemledi.

astronomi ve uzay bilimleri dalında türkiye’ninönde gelen astronomlarından olan prof. dr. ethem derman katıldığı etkinliğeprof. dr. dursun koçer, prof. dr. zeki aslan prof. dr. zeynel tunca, prof. dr.naim uzun, prof. dr. Özgül keleş, doç. dr. memduh sami taner, öğretimgörelileri, üniversite öğrencileri, her yaştan astronomi tutkunu ve gökbilimbilim meraklıları katıldı.

prof. dr. ethem derman, uzayın bilinmeyen yönlerinianlatırken türkiye’de son yıllarda gök bilimi konusunda son derece ciddiçalışmaların yapıldığı aktardı. uzay boşluğunda ülkemizin kendine ait uydusuolduğu gibi yeni uydu yapımı ve uzay üssü konusunda önemli adımlar atıldığınıaktardı.

prof. dr. ethem derman, uzayda her zaman yeni keşif yapmanınmümkün olduğunu söylerken kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

etkinliğe katılan belediye başkanı haluk Şahin yazgı,etkinliği hazırlayan akademisyenlere teşekkür etti. ardından gözlem yapmayısabırsızlıkla bekleyen vatandaşlarla sohbet etti. gözlem yapmak üzere meydandabekleyen vatandaşlar, kurulan teleskoplarla göz yüzünün derinlerini ve ay’ıgözlemlediler.

  haber merkezi 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Almanya’da düzenlenen EURO 2024 heyecanı
Sıradaki Haber EURO 2024’te günün maçları (15 Haziran)