Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ATSO VE TİCARET BORSASINDAN KENEVİR ATAĞI

aksaray ticaret ve sanayi

aksaray ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu başkanıcüneyt göktaş ve aksaray ticaret borsası yönetim kurulu başkanı hamit Özkök,endüstriyel amaçlı kullanılmak üzere kenevir üretimi için başvuru yaptıklarınınmüjdesini verdi.


aksaray’ın verimli topraklarının kenevir üretimi için enideal yer olduğunun altını çizen başkanlar, gerekli tüm adımları atarak kenevirüretimi için çalışacaklarını yaptıkları ortak yazılı açıklama ile dilegetirdiler.

aksaray ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu başkanıcüneyt göktaş ve aksaray ticaret borsası yönetim kurulu başkanı hamit Özkök’ünimzasını taşıyan açıklamada; “ türkiye cumhuriyeti başkanı recep tayyiperdoğan’ın 9 ocak günü kenevir üretimi ile ilgili yaptığı  çağrıya aksarayolarak destek veriyor ve şehrimizde kenevirin üretilmesi için resmi olarakbaşvurumuzu tamamlıyoruz.

grand view research raporuna göre, kenevir pazarının büyüklüğünün 2025 yılında 11 milyardolara çıkması bekleniyor. başlıca kenevir üreticilerinin de abd, kanada, Çin,hindistan, japonya, brezilya, almanya, fransa ve İngiltere olduğuaçıklanıyor.  Ülkemizin verimlitopraklarının bu pazardan pay edinmesi noktasında aksaray olarak bizlerde yeralmak istiyoruz.

endüstriyel bir bitki olan kenevir, ilaç, kâğıt, yakıt vekumaş yapımında kullanılan kenevir, otomotiv sektöründe de faydalanılmaktadır. petrolve petrokimya ürünlerine önemli bir alternatif olması ile dikkat çekiyor. İnsanvücudunun işleyişini olumlu etkileyen amino asitler bakımından oldukça zenginolan kenevir aynı zamanda içerdiği gama linolenik asit adı verilen uçucu yağasidi bakımından zengin olan kenevir tohumu vücuttaki hormonların daha dengeliçalışmasını desteklemektedir. Üretecek olduğumuz kenevir, sanayi amaçlıkullanılacağı için hem ülkemiz ekonomisine hem de vatandaşlarımıza yeni birüretim kapısı açacaktır. bugüne kadar devletinin her daim yanında olan aksaray,bu üretimde de yanında olacaktır. sanayinin şehrimizdeki temsilcileri aksaray ticaretve sanayi odası, aksaray ticaret borsası olarak aksaray’ında kenevir Üretimmerkezi olmasını istiyor bunun için çalışmalarımıza hız verdiğimizin tümkamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz ”denildi.

 haber merkezi

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Vali ve Belediye Başkanı, Hastanede
Sıradaki Haber Aksaray’da Bayram sevinci: Vali ve Başkan, Hastalarla bir arada!