Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ATSO Başkan Yardımcısı Kulak, sahada genç kana ihtiyaç var

Aksaray Ticaret ve Sanayi

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Kulak, gençlerin ve ailelerinin iş beğenmeme konusuna dem vurarak açıklamada bulundu.

ATSO Başkan Yardımcısı Kulak, masa başı işlere yönlendirilen gençlerin; tarım, tekstil, hayvancılık gibi sektörler başta olmak üzere birçok sektörde elaman eksikliği yaşanırken, bu sektörlerin gençlere de ihtiyacı olduğuna değindi.

Konuyla ilgili açıklama yapan ATSO Başkan Yardımcısı Kulak;” Bu algıyı yıkmamız lazım. Bu ülkenin, tarım işçisine de, ayakkabı boyacısına da ihtiyacı var. Sahada genç kana ihtiyacımız var.” dedi.

Sektörlerdeki kalifiye elaman sıkıntısına yönelik konuşan ATSO Başkan Yardımcısı Kulak; “En büyük sıkıntımız kalifiye eleman sıkıntısı. Gençlerimizi, aileleri masa başı işlere yönlendirmek istiyor. Hepimiz çocuğumuzun masa başı işi olsun istiyoruz. Bu algıyı yıkamıyoruz.” İfadesine yer verdi.

ATSO Başkan Yardımcısı Kulak gençlerin ve ailelerinin iş beğenmeme konusuna dikkat çekerek;” Bu ülkenin ayakkabı boyacısına da ihtiyacı var, tekstilciye de ihtiyacı da var, çiftçiye de ihtiyacı var. Burada iş ailelere düşüyor. Masa başı iş kavramını ailelerin kafalarından çıkarmamız gerekiyor. Sahada genç kana ihtiyacımız var.” dedi.

Haber: Fatma Altınok