Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Atlas dergisinin Haziran sayısında Aksaray’a yer verildi

Aksaray Üniversitesi ve Aksaray

Aksaray Üniversitesi ve Aksaray Belediyesi’nin desteklediği Botanik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Seher Karaman, Prof. Dr. Mehtap Tekşen ve Botanik Anabilim Dalı doktora öğrencisi Hakan Öztürk tarafından gerçekleştirilen 2 yıllık arazi çalışması, büyük bir başarıya imza attı.

“Aksaray Endemik ve Geofit Bitkileri, Aksaray Tıbbi Aromatik Bitkileri ve Aksaray Ekonomik Bitkileri Kitapları Projesi “ Atlas Dergisi Haziran sayısında yer aldı ve kapak oldu.

Aksaray’ın kültürünün bitkilerle geçmişten günümüze kadar oluşan serüvenini ele alan Alkım Doğan’ın makale içerisinde ayrıca Aksaray turistik değerlerine de yer verildi.

Aksaray’ın tarihin, kültürel değerlerinin işlendiği, bitkisel yapısının ele alındığı dergide Aksaray Endemik ve Geofit Bitkileri, Aksaray Tıbbi Aromatik Bitkileri ve Aksaray Ekonomik Bitkileri Kitapları Projesi “ Atlas Dergisi Haziran sayısında kapak oldu.

Yapılan çalışma ile yerel bitki çeşitliliğinin korunması ve tanıtılmasının, bölgenin ekonomik ve turistik potansiyeline büyük katkı sağlayacağı ön görülüyor.

Fatma Altınok