Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ATIK CAMLAR SANATA DÖNÜŞÜYOR

cam ustası ramazan altınsoy

cam ustası ramazan altınsoy vali aykut pekmez’i ziyaretetti. valilik makamında kabul ettiği altınsoy ile bir süre görüşen vali pekmez;aksaray’da çıraklık, kalfalık ve ustalığını yaptığı cam işleri ile uğraşanaltınsoy’un atık camların değerlendirilmesi üzerine yaptığı çalışmalar hakkındabilgi aldı.

 

atık camları eriterek yeniden kullanılabilecek camürünlere dönüştürdüklerini anlatan altınsoy; geri dönüşüm çalışmalarının birçokalandauygulandığını belirterek yıllardır cam işiyle uğraştıklarını atık camlarınyeniden ekonomiye kazandırılması adına kurdukları atölyede erittikleri camlarıyeni tasarımlarla cam hediyelik ürünlere dönüştürdüklerini söyledi.

ham olarak üretimini yaptıkları cam ürünlerin moderntasarım boyama çalışmaları ile çok farklı formlarda hediyelik ürün olarakkullanılabildiğini anlatan altınsoy bu konuda yapılacak proje ve çalışmalardadesteğe hazır olduklarını belirtti.

atık camların eritilerek yeniden üretimi yapılanörneklerini inceleyen vali pekmez; ziyareti nedeniyle altınsoy’a teşekkür etti.

cam işleme sanatının önemli bir sanat dalı olarakdeğerlendirildiğini kaydeden vali pekmez; bu sanatın  atık camlarıdeğerlendirip geri dönüşümü sağlayarak yapılmasının ayrı bir önem arz ettiğini söyledi.

eriyik camların yeni tasarımlarla hediyelik cam ürünleredönüştürülmesi konusunda talep olması durumunda meslek edindirme kurslarının dadüzenlenebileceğini ifade eden vali pekmez altınsoy’a çalışmalarında başarılardiledi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Nevzat Palta, Kurban Bayramı dolayısıyla
Sıradaki Haber Kalplere işleyen bayram mesajı: Nevzat Palta’dan duygusal kutlama