Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ATAMA VE NAKİL YÖNETMELİĞİNDE NELER DEĞİŞTİ

sağlık sen aksaray Şube

sağlık sen aksaray Şube başkanı rıfat kaya sağlıkbakanlığı atama ve nakil yönetmeliğindeki değişiklikler hakkında bilgi verdi.

sağlıksen İl başkanı rıfat kaya; sağlık bakanlığı atama ve nakil yönetmeliğinde bazıdeğişiklikler yaparak, sorun yaşanan alanlarda düzeltmelere gitti.

İllerarası atama dönemi artık yılda 3 kez olacak

sağlıkbakanlığı atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde değişiklik yapılarak daha önceyılda 2 kez (ocak-temmuz) olan iller arası atama dönemi artık yılda 3 kez(ocak-haziran-eylül) yapılacak. hizmet puanlarının eşit olması halinde çalışmasüresi esas alınacak, çalışma süresinin de eşit olması halinde kura ile yerleştirme işlemleri yapılacak.

personelİhtiyacı olan İllere, İl dışından İl grubuna bakılmaksızın atama yapılabilecek

hizmeteyeni açılan tesisler ile hizmeti aksatacak ölçüde personel ihtiyacı olantesislerin personel ihtiyacı öncelikle il içerisinden karşılanacak, İhtiyacınil içerisinde karşılanmaması halinde artık İl grubuna bakılmaksızın ve atamadönemine bağlı kalmaksızın il dışından atama yapılabilecek.

eşiningörev yaptığı kurumun başka yerde teşkilatının bulunmaması durumunda ailebirliği sağlanacak

atamatalebinde bulunan personelin bulunduğu yerde, eşinin görev yaptığı kurumunteşkilatının bulunmaması, kadro veya mevzuatı açısından aile birliği mazeretinedayalı atanma imkanının olmaması halinde aile birliği sağlanacak; ancakstratejik personel için uygulanmayacak.

kendisininveya birinci derece yakınlarının ağır engelli olması halinde talep ettiği yerebir defa Şartı aranmaksızın atanabilecek

eşinin,çocuklarının, annesinin, babasının veya kardeşlerinden birinin ağır engelliolduğunu belgelendirmesi halinde engelli yakınının ikamet ettiği yere,kendisinin engelli olduğunu belgelendirmesi halinde ise talep ettiği yere, dahaönce bir defa olan atanma şartı aranmaksızın atanabilecek dedi.

haberyaşar karatay

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı iken Yargıtay
Sıradaki Haber Aksaray’da görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Bolu’ya atandı!