Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ASÜ’DE VETERİNER HEKİMLER GÜNÜ KUTLAMASI

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof.

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, bazı alanlar olmadığındahayatın devam edebileceğini ancak tarım ve hayvancılık alanı olmadan hayatındevam etmesinin mümkün olmadığını belirtti. 

veterinerfakültesi’nce düzenlenen “dünya veteriner hekimler günü” programında konuşanrektör Şahin, veteriner hekimlik denildiğinde tarım ve hayvancılığın da aklageldiğini ve birbiriyle ilintili bu alanların hayatın devamı için çok önemliolduğunu kaydetti. dünyada tarım-hayvancılık ve bunlarla ilintili olanmesleklerin olmaması durumunda hayatın çok daha farklı seyredeceğini anlatanŞahin, “bazı alanlar veya makamlar olmasa da hayat devam edebilir ama tarım vehayvancılık olmazsa hayat devam edemez. bu nedenle tarım ve hayvancılıkla,bunlarlailintili meslekler çok büyük önem arz ediyor” dedi. aksaray’ın sektörde önemlibir potansiyeli olduğundan da söz eden asÜ rektörü, şehrin ve ülkenin bu manadagelişmesine dair yaptıkları çalışmaların başarılı şekilde ilerlediğinibelirtti. Şahin, konuşmasında öğrencilere de hitap etti ve sözlerini şu şekildetamamladı: “Öğrencilerimize eğitim ve meslek hayatlarında başarılar diliyoruz.İnşallah her şey onların istediği gibi olur. tüm veteriner hekimlerin günükutlu olsun.” veteriner fakültesi dekanı prof. dr. mustafa cemal darılmaz iseyaptığı konuşmasında mehmet akif ersoy’a dikkat çekti ve milli Şairin birveteriner hekim olduğunu anımsattı. etkinliğin son bölümünde spor bilimlerifakültesi dekanı ve veteriner fakültesi Öğretim Üyesi prof. dr. hikmet Ün,dünya veteriner hekimler günü’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu, mesleğindünyada ve türkiye’de yaşadığı gelişim süreçlerine dair bilgiler verdi.

rektöryardımcısı prof. dr. hacı murat yılmaz, akademisyenler ve öğrencilerinkatıldığı tören belge takdiminin ardından sona erdi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Almanya’da düzenlenen EURO 2024 heyecanı
Sıradaki Haber EURO 2024’te günün maçları (15 Haziran)