Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ASÜ’DE KADIN YÖNETİCİ ORANI YÜZDE 35-45 BANDINDA

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof.

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, kampüsteki çalışmaları altıtemel ilke üzerinden şekillendirdiklerini, bunlardan birisinin de kadınlarınyönetime katılımlarını arttırmak olduğunu belirtti. 

rektörŞahin, kadın ve demokrasi derneği (kadem) aksaray İl temsilcisi feyza baydar veyönetim kurulu Üyelerine nezaket ziyaretinde bulundu. asÜ’deki kadın yöneticioranının yüzde 35-45 bandında olduğunu kaydeden prof. Şahin, göreve gelirken“her işe kadın eli değecek” dediklerini anımsatarak, “bu, bizim altı temelilkemizden birisi oluşturuyor. kadınlar ve erkekler hayatı farklı açılardanokuyup, yorumlayabiliyor. bu durum sorunların tespitlerini ve çözüm yollarınıda genişleten, ufuk açan bir unsur. kampüste kadınların yönetimdeki oranlarınınarttırılmasını sadece sembolik bir değer üzerinden okumuyoruz. bunun,kampüsteki çalışmalara somut katkılarının olduğunu da büyük bir memnuniyetlemüşahede ediyoruz” dedi. kadem başkanı feyza baydar da, türkiye’de, kadınıntoplumdaki yerinin güçlendirilmesine yönelik yapılan reformlara katkı sunmakadına çalıştıklarını vurguladı.

ziyaretterektör Şahin’e, eğitim fakültesi dekanı prof. dr. Özgül keleş, mimarlık vetasarım fakültesi dekanı prof. dr. ayşegül güney, İletişim fakültesi dekanıprof. dr. nezahat altuntaş duman, sosyal bilimler enstitüsü müdürü doç. dr.sevilay uslu divanoğlu, sağlık bilimleri enstitüsü müdürü dr. Öğr. Üyesi gülerduru aşiret ve teknik bilimler myo Öğretim görevlisi muhammet gümüşsoy eşliketti.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

MERAM Elektrik Dağıtım Şirketi tarafından
Sıradaki Haber Elektrik Çalışması İptal Edildi: Aksaray Topakkaya Beldesi Rahat Nefes Aldı!