Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ASÜ’de Hemşirelik Haftası Sergi, Konferans ve Defileyle Kutlandı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Bahar

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Bahar Şenlikleri kapsamında, her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşirelik Haftasına özel sergi, defile ve konferanstan oluşan bir dizi etkinlik yapıldı.

İlk olarak ASÜ Konferans Salonu fuayesinde, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin seçmeli dersler kapsamında hazırladığı eserlerden oluşan bir sergi açıldı. Sergideki her çalışmanın birbirinden kıymetli olduğunu ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erşan Sever, öğrencilerin sadece seçtikleri meslek özelinde değil, güzel sanatlar alanında da yetkin olmalarının son derece kıymetli olduğunu söyledi. Sever, serginin şekillenmesine emek verenlere teşekkür etti. Fakülte Dekanı Prof. Dr. İbrahim Örün de öğrencilerin sanatsal ve sosyal bakış açılarını geliştirmek adına her yıl benzeri çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Dr. Öğr. Üyesi Semra Kılıç Karatay ise sağlıkçı öğrencilerin el kontrolü, sabır ve bakış açılarını geliştirmek adına yıl boyunca derslerde bir araya gelerek sanatsal çalışmalar yaptıklarını belirtti. Serginin ardından “Hemşirelik Mesleğinin Dünü ve Bugünü” başlıklı konferansa geçildi. Öğrenci Hemşireler Topluluğu Başkanı Şevval Ervüz’ün açılış konuşmasıyla başlayan konferansta, hemşirelik mesleğinin gücü ve mesleğe gösterilen saygı konusuna dair bilgiler verildi. Hemşirelik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Arzu Yüksel, mesleğin toplumsal ihtiyaçlardan doğduğunu, insan sevgisi, özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde barındırdığını iletti. Dekan Prof. Dr. İbrahim Örün de konferans açılışında yaptığı konuşmasında, hemşireliğin ömür boyu özverili çalışmayı gerektiren çok yönlü bir meslek olduğunun altını çizdi. Açılış konuşmalarının ardından Dr. Miyase Avcı, “Hemşirelik Mesleğinin Dünü ve Bugünü” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Etkinlik, tarihi süreçte hemşirelerin farklılaşan kıyafetlerinden oluşan defilenin izlenmesi ve organizasyonda emeği geçenlere belgelerinin verilmesiyle tamamlandı.

Bülten