Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşe İkinci Keleş, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında gerçekleştirdiği “Beyin Laboratuvarı: Öğrenmenin Gizemli Dünyası” başlıklı sunumuyla farklı illerde öğrencilerle bir araya geldi. Bilimsel etkinliklerde gösterdiği başarılı temsil, üniversite camiasında memnuniyetle karşılandı.
Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı bünyesinde görev yapan Doç. Dr. Ayşe İkinci Keleş’in gerçekleştirdiği söyleşilerde, beynin öğrenme süreçleri, hafıza mekanizmaları ve bilimsel düşünmenin önemi ele alındı. İlköğretim ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen programlarda, gençlerin bilime olan ilgisinin artırılması amaçlandı.

TÜBİTAK tarafından yürütülen Bilim Söyleşileri programı kapsamında, Türkiye genelinde binlerce bilim insanı öğrencilerle buluşurken, farklı alanlardaki akademik çalışmalar genç nesillere aktarılıyor. ASÜ Tıp Fakültesi de bu organizasyonda yer alarak bilimsel farkındalık çalışmalarına katkı sundu.
Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan açıklamada, Doç. Dr. Ayşe İkinci Keleş’in organizasyonda fakülteyi başarıyla temsil etmesinden gurur duyulduğu belirtilerek, bilimsel çalışmaları ve katkılarından dolayı tebrik mesajı paylaşıldı. Açıklamada ayrıca, akademik çalışmaların ve bilimsel etkinliklerin artarak devam edeceği vurgulandı.
Ağustos Gerçe

