Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Asrın Felaketinin birinci yılında; Türkiye’nin kalbinde bir yara!

6 Şubat 2023 tarihinde

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin birinci yıl dönümü olması sebebiyle AFAD il Müdürlüğü ekipleri anma programı düzenledi.
Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi binasında gerçekleşen anma programı 04: 17’de başladı. Program Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya başkanlığında yapıldı.
6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş deprem üssü olup 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 11 ili etkileyen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin birinci yıl dönümü olması sebebiyle Türkiye’de binlerce insan depremde hayatını kaybedenleri yâd ediyor.
Aksaray’da Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi binasında gerçekleşen anma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayarak 6 Şubat depremleri ile ilgili kısa film gösterimi yapıldı. Programda AFAD İl Müdürü Kadir Çelik sunum yapmasının ardından resim sergisi gezildi.
Daha sonra Ulu Camiinde sabah namazıyla birlikte Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak Mevlid-i Şerif okundu. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda açılan resim sergisi ziyaretçiler için gün boyu devam etti. AFAD anma törenin ardından yaptığı açıklamasında, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz” ifadesini kullandı.

Haber: Fatma Altınok