Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Asel Bebek 4’ncü gününde de bulunamadı

Asel Bebek 4’ncü gününde

Asel Bebek 4’ncü gününde de bulunamadı

Aksaray Valisi Mehmet Ali Vali Kumbuzoğlu Kireçlik mevkiinde bulunan Regülatör yanında basın açıklamasında bulundu ; Asel Bebek hepimizin bebeği; Amacımız onu canlı olarak ailesine teslim etmek. Asel bebek arama kurtarma çalışmaları 4’ncü günde de 7/24 devam ediyor.
Aksaray’da geçtiğimiz pazar akşamı meydana gelen sel felaketinde kaybolan 3 aylık bebek Asel Balcan için Ankara’dan getirilen eğitimli köpeklerin de katıldığı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. AFAD, jandarma, polis ve UMKE ekipleri, olayın yaşandığı bölgede 250 kişilik bir ekip oluşturarak Asel bebeği bulmak için yoğun çaba sarf ediyor. Ancak şu ana kadar bebeğe dair herhangi bir iz bulunamadı.

Arama kurtarma çalışmalarına katılan 4 eğitimli köpek, önceden balçık nedeniyle koku alamadıkları için bekletilmişlerdi. Ancak arazinin uygun hale gelmesiyle birlikte bu sabah itibariyle çalışmalara katıldılar. 07 Eylül 2023 tarihinde arama çalışmalarına 2 köpek daha katılarak arama çalışmaları yapacak.

Arama Kurtarma çalışmalarının 4’ncü gününde arama çalışmalarına katılan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu burada yaptığı açıklamada; Bildiğiniz gibi çalışmalarımız geçen pazardan buyana 3 Eylül’den buyana 3’ncü günü doldurmuş durumdayız. Ama maalesef Asel bebeğimizi hala bulamamdık. İçimiz yanıyor. Ailesinin bütün üzüntüsüne yürekten hepimiz katılıyoruz. Hepimiz aynı acıyı hissediyoruz tüm çalışanlarımızla ama tüm heyecanımızla aramaya devam ediyoruz. Her gün farklı yerleri tarıyoruz. Bugünkü çalışmamız 118 AFAD personeli,51 Jandarma arama kurtarma elmanı 163 polisimiz ayrıca sivil toplum kuruluşlarımızdan ADANA SAR ve Kayseri ANDA’dan da yardım aldık. Bunlarda aramızda onlara da teşekkür ediyoruz.
4 UMKE personeli ve ayrıca İHH İnsani yardım vakfından çok büyük destekler görüyoruz. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. 14 personelle bize destek veriyorlar.
Ayrıca aramızda 4 arama kurtarma köpeğimiz var ayrıca 20 dalgıç sürekli Melendiz çayını dalma sureti ile katkılarını da bize sağlıyorlar dedi.
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu konuşmasının devamında; Ana güzergahımız olayın gerçekleştirildiği ana saha aşağı yukarı 10 km sahadan oluşuyor. Tabi biz bu arama taramaları yaparken önümüze çıkan bütün yan kanalları da tarama durumu ile karşı karşılaşıyoruz ve en ufak bir ihtimal gördüğümüz her türlü sapma güzergahları da bizim ilgi alanımıza dahil ediliyoruz ve dünde ifade etmiştim. Yan civar bütün sahaları ormanlık çalılık alanlarında ayrıca tarama yapabiliyoruz. Bugünde köpeklerimiz devreye girerek bebeğimize bir şekilde ulaşamaya çalışıyoruz. Arama tarama çalışmamızı zorlaştıran bazı huşular var. Büyük bir sel felaketi söz konusu bu balçıklı durum Melendiz çayı üzerindeki objeleri kapatıyor. Yani ilerleme sahamızı engelliyor. Ama kurtarma ekibimizin çalışmalarını aksatıyor. Zaman zaman bunun yanında karasal olarak yaptığımız bütün arama çalışmalarında da maalesef çok dikenli sahalar var. Çok ağaçlar var, dikenler var çalılar var, molozlar var bunlar tabi bizim arama çalışmalarımızı engelliyor. Ama arkadaşlarımız, aynı zamanda Özel İdare ekipmanlarından destek akmak sureti ile bu alanları da açmaya çalışıyoruz.


Asel bebeğimiz 3 Eylül 2023 Pazar 20:30’dan itibaren hepimizin bebeği temennimiz ümidimiz Asel bebeğimizi canlı olarak annesine teslim etmek ve annesinin kucağına onu iade temek ve annesinin üzüntüsünü gidermektir. Ben Aksaray Valisi olarak bu duyguyu hissediyorum, bütün çalışanlarımızla birlikte, inşallah ailesine Aksaraylılara tüm insanlarımıza müjdeli bir haberi veriyoruz veririz diye düşünüyorum diye konuştu.
Haber: Ağustos GERÇE