Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Arsa ve iş yeri sahibi olmak isteyenler buraya! TOKİ 36 ilde ucuza satış yapacak!

Toplu Konut İdaresi Emlak Müzayede tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 36 ilde konut ve işyeri satışı yapılacağı bildirilirken satışların iki seçenekte yapılacağı belirtildi.

Toplu Konut İdaresi Emlak

TOKİ tarafından dikkat çeken bir son dakika duyurusu yapıldı. Vatandaşlar son zamanlarda yüksek konut ve arsa fiyatları nedeniyle TOKİ ilanlarına daha çok yönelirken TOKİ tarafından 36 ilde arsa ve iş yeri satışı yapılacağı açıklandı. Toplu Konut İdaresi Emlak Müzayede tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 36 ilde konut ve işyeri satışı yapılacağı bildirilirken satışların iki seçenekte yapılacağı belirtildi.

TOKİ tarafından arsa ve iş yeri satışı yapılacağı açıklanırken satışın detayları birçok kişi tarafından dikkat çekti. TOKİ duyurusu doğrultusunda yüzde 25 peşinat 72 ay taksit ya da yüzde 15 peşinat ve 60 ay vade ile konut ile işyeri satışı olacağı görülüyor.

Emlak Müzayede tarafından yapılacak satışlara baktığımızda başvuruların başladığına yer verildi.
TOKİ tarafından “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (bundan böyle İdare olarak anılacaktır) gayrimenkulleri, Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. (Bundan böyle Emlak Yönetim olarak anılacaktır.) tarafından düzenlenecek Açık Artırma toplantılarında alınacak tekliflerin İdare tarafından değerlendirilmesi yöntemiyle satışa sunulmuştur” ifadeleri ile arsa ve iş yeri satışlarının başladığı ifade edildi.

İş yeri ve arsa satışına başvuruda bulunacak kişiler için başvuru şartları şu şekilde yer aldı;

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan ve 18 yaşını doldurmuş olan gerçek kişiler ile Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun kurulmuş tüzel kişilikler.
Basit hali ile anlatmak gerekirse 18 yaşını geçen, evi olan olmayan herkes, ikamet şartı olmadan söz konusu müzayedeye katılabilecek.
1+1, 2+1 ve 3+1 şeklinde konutların taksitle satışa çıktığı belirtilirken detaylar şöyle verildi;

1+1 = 61,10 ila 65,10 metrekare arasında.
2+1 = 74,65 ila 86,92 metrekare arasında.
3+1 = 106,63 ila 114,17 metrekare arasında.

Yapılacak müzayedeye katılacaklar, evi aldıktan sonra iki seçenekle ödemeleri yapacak. Ya yüzde 15 peşinat ve kalan para 60 ay vade ile verilecek. Ya da yüzde 25 peşinat verdikten sonra kalan para 72 ay vade ile TOKİ’ye ödenecek.
Haber Merkezi

Eski nişanlısını silahla vurarak öldüren
Sıradaki Haber Aksaray’da Eski Nişanlısını Öldüren Zanlıya Ağırlaştırılmış Müebbet!