Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Annesiz Bayramların hüznü: Cengiz Aydoğdu’nun duygusal ziyareti!

Bayramların vazgeçilmez ritüellerinden biri olan mezarlık ziyaretleri, bu yıl da yoğun ilgi gördü. AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu da vefat eden annesinin mezarını ziyaret ederek dua etti.

Bayramların vazgeçilmez ritüellerinden biri

Bayramların Manevi Huzuru: Mezarlık Ziyaretleri

Vatandaşlar, Arefe Günü ve Bayramlarda Sevdiklerini Mezarlıklarda Anıyor

Mezarlık Ziyaretleri: Bayramların Değişmez Geleneği

Arefe günü ve bayramlarda mezarlıklar, sevdiklerini kaybeden vatandaşların akınına uğruyor. Bu özel günlerde, ebediyete intikal eden yakınlarını anmak ve onlar için dua etmek, vatandaşlar için önemli bir ritüel haline geliyor. Bayramlarda, hayatını kaybeden sevdikler daha çok özleniyor ve mezarlıklarda ziyaret edilmeyen mezar neredeyse kalmıyor.

Cengiz Aydoğdu’nun Anlamlı Ziyareti

AK Parti’nin önemli isimlerinden ve Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, 2017 yılında vefat eden annesi Mariye Aydoğdu’nun Ervah Kabristanlığı’ndaki mezarını ziyaret etti. Aydoğdu, annesi için dua ederken, sosyal medya hesabından da duygu dolu bir paylaşım yaptı. “Ah annem… İçimdeki gökyüzü..! Nasıl yaşanır annesiz bayramlar?” sözleriyle anne özlemini dile getirdi.

Yeşiltepe Kasabası’nda Bayram Coşkusu

Milletvekili Aydoğdu, bayram süresince doğup büyüdüğü Yeşiltepe Kasabasına giderek burada büyükleri ve yakınları ile bayramlaştı. Bayramlaşmanın ardından Yeşiltepe Mezarlığı’na geçen Aydoğdu, burada da ebediyete intikal eden yakınlarının mezarlarını ziyaret ederek dua etti.

Bayramların Manevi Bağları Güçlendiren Günleri

Milletvekili Aydoğdu, Yeşiltepe ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, bayramların, bizi biz yapan bütün bağların yeniden düğümlendiği günler olduğunu vurguladı. “Bayramlar, sadece yaşayanlarımızı değil, geçmişlerimizi de hatırladığımız hep birlikte yaşadığımız ruhanî günlerdir. Bayramımız mübarek olsun inşallah,” ifadelerini kullandı.

Bayramın Ruhani Huzuru

Bayramlarda gerçekleştirilen mezarlık ziyaretleri, geçmişle kurulan manevi bağı güçlendiriyor. Hem yaşayan hem de ebediyete intikal eden sevdiklerin anıldığı bu özel günler, toplumsal dayanışmayı ve manevi huzuru artırıyor. Bu bayramda da birçok vatandaş, mezarlıkları ziyaret ederek, sevdikleri için dua etti ve onları andı.
Fatma ALTINOK

Edinilen bilgilere göre olay, Eskil
Sıradaki Haber Aksaray’da kaçak yapı yıkımında intihar tehdidi; “Kan çıkar ölüm olur!”