Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Anne tilki gelmeyince yavrulara Aksaraylı çiftçi sahip çıktı!

Aksaray’ın Eskil ilçesine bağlı Gümüşdüğün köyünde bulunan bir süt üretim çiftliğinde saman balyalarının arasında dört tilki yavrusu bulundu. Çiftlik çalışanı Sebahattin Uğur, hayvanlara saman vermek için gittiği alanda henüz yeni doğmuş olan tilki yavrularını fark etti. İlk anda şaşkınlık yaşayan Uğur, anne tilkinin gelip gelmeyeceğini görmek için bir süre bekledi. Ancak anne tilkinin ortaya çıkmaması üzerine yavrulara sahip çıkmaya karar verdi.

Aksaray’ın Eskil ilçesine bağlı

Yavruları çiftlik binasına götüren Uğur, onların bakımını üstlenerek şırıngayla süt vermeye başladı. Tilki yavrularının sevimli halleri, Uğur’un sosyal medyada paylaştığı görüntülerle kısa sürede ilgi odağı oldu. Olayı anlatan Uğur, “Saman balyalarının arasında bu minik yavruları gördüğümde ilk başta ne olduklarını anlayamadım. Sosyal medyada paylaştığım fotoğraflar sayesinde tilki yavrusu olduklarını öğrendim. Anneleri görünmeyince yavruları beslemek zorunda kal

dım. Eğer anneleri gelmezse, onlara kalıcı bir yuva sağlamayı düşünüyorum” dedi.

Tilki yavrularını duyan vatandaşlar, çiftliği ziyaret ederek bu sevimli hayvanları görmek istedi. Gelenlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan yavrular, oyunları ve hareketleriyle büyük beğeni topladı. Sebahattin Uğur, yavruların sağlıklı büyümeleri için bakımına özen gösterirken, anne tilkinin geri dönmesi halinde yavruları doğal yaşamlarına bırakacağını belirtti.

Ağustos Gerçe

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü KOM
Sıradaki Haber Silah, senet, change araç… Yok yok! Aksaray’da tefecilere operasyon 4 tutuklama!