Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ANNE ADAYLARI SERTİFİKALARINI ALDI

doğumdan ölüme kadaryaşamın her

doğumdan ölüme kadaryaşamın her döneminde hizmet veren aksaray belediyesi, sosyal belediyecilikanlayışıyla yeni doğanlar için başlattığı “hoş geldin bebek” projesinisürdürüyor 

aksaray eğitim vearaştırma hastanesinde gebe okulu mezunlarına, aksaray belediyesi tarafından“hoş geldin bebek” Çantası verildi.

konferans salonundadüzenlenen programa, aksaray belediye başkanı haluk Şahin yazgı’nın eşi hasibeyazgı, halk sağlığı hizmetleri başkan yardımcısı dr. feyza baydar, sağlık bakımhizmetleri müdürü ayşe karanfil,  gebeokulu sorumlusu Öznur Çalışkan ve gebe okulundan mezun olan çok sayıda bayankatıldı.

gebe okulu sorumlusuÖznur Çalışkan yaptığı konuşmada “hastanemiz 2008 yılında “bebek dostu hastane”ünvanını almış olup halen hizmet vermektedir. hastanemizde 2013 yılında açılışıyapılan gebe okulumuzdan günümüze kadar yaklaşık 2000 gebemizi mezun ettik. vemezun olan gebelerimizden doğum sonrasında emzirme başarısının % 92’lereulaştığını gördük.

eğitimlerimizde; doğumyöntemleri, emzirmenin faydaları, doğru emzirme teknikleri, egzersizlerinfaydaları, doğum ağrısı ile baş etmenin yolları, doğum teknikleri, normaldoğum, doğum çantasının hazırlığı gibi bilgiler vererek anneyi doğumahazırlamaktır.

30 ekim 2018 tarihi itibarıylayeniz hastanemizde hizmet vermeye başladık. gebe okulu çalışmalarımızı kaldığıyerden devam ettirerek anne ve bebek sağlığını en üst seviyeye taşımak içinçalışmalarımıza devam edeceğiz ”İfadelerini kullandı.  

aksaray belediye başkanıhaluk Şahin yazgı’nın eşi hasibe yazgı  iseyaptığı kısa konuşmada gebe okulunun hamile bayanların bilgilendirilmesi vebilinçlendirilmesi konusunda çok önemli bir hizmet olduğuna vurgu yaparak emeğigeçen herkese teşekkür etti.

bayan yazgı, gebeokulundan mezun olan 20 hamile bayana, içinde bebek bakım çantası, yeni doğanşampuan, , ıslak mendil, 0-6 aylık çocuk bezi, ateş ölçer, emzik, zıbın takımı,battaniye, ikili takım ve bebek kıyafeti olan “hoş geldin bebek” Çantası hediyeetti. hasibe yazgı, aynı zamanda da gebelik okulundan mezun olan anneadaylarına sertifikalarını takdim etti.

hasibe yazgı, programsonrası gebe okulunu gezerek, okul sorumlusu Öznur Çalışkan’dan faaliyetlerihakkında bilgi aldı.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Bursa Çekirge Devlet Hastanesinde görevli
Sıradaki Haber Güneşten doğru yöntemlerle korunarak yan etkilerin gelişimi engellenebilir