Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Anadolu’daki en büyük Selçuklu kervansarayı: Sultan Han!

Aksaray’ın Sultanhanı ilçesinde bulunan yaklaşık 800 yıllık kervansaray Sultan Han, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.

Aksaray’ın Sultanhanı ilçesinde bulunan

Anadolu Selçuklu mimarisin en güzel örneklerinden biri olan Sultan Han, 1229 yılında Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından yaptırıldı. İpek Yolu üzerine inşa edilen Sultan Han, hem konaklama hem de ticaret yolunun güvenliğini sağlamak amacıyla yapıldı. Sultan Han, 2014 yılında UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) tarafından Dünya Mirası Geçici Listesine eklendi.

Anadolu’da yer alan en büyük Selçuklu kervansarayı olma özelliğiyle daha da dikkat çeken Sultan Han, 4800 metrekarelik bir alana yayılmış durumda. Mimarlığını Şamlı Muhammed bin Havlan’ın yaptığı bu görkemli kervansaray, görsel özellikleri ve mimari detayları ile daha çok Sivas’ta yer alan Gök Medrese’yi anımsatıyor. 1278’de Anadolu Selçuklu Sultani II. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından genişletilen Sultan Han’ın sivri kemerinin hemen altında “ElminnetülLillah” yani “Kudret Allah’ındır” duası yazıyor.

Sultan Hanı’na Nasıl Gidilir ve Ziyaret Saatleri Kaç?

Sultan Hanı’na Aksaray’dan her saat Sultanhanı İlçesine giden toplu taşıma araçlarıyla gitmek mümkündür. Sultan Hanı kervansarayı ise ilçe merkezinde yer aldığından dolayı kolayca ulaşım sağlanabiliyor.

Sultan Hanı her gün sabah 08.00’dan 18.00’a kadar ziyaretçilerini ağırlıyor.

Hakan Hidayet Deniz