Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ampute Milli Takımı Avrupa Şampiyonluğu için sahaya çıkıyor!

Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa’da düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası finalinde İspanya karşısına çıkıyor.

Türkiye Ampute Milli Futbol

Fransa’nın Evian-Les-Bains kentinde düzenlenen EURO 2024 Ampute Futbol Şampiyonası’nda muhteşem bir performans sergileyen Ampute Milli Takımı, 3. Avrupa şampiyonluğunu elde etmek için sahaya çıkıyor.

Türkiye Son İki Avrupa Şampiyonasında Mutlu Sona Ulaştı

2003 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana pek çok başarıya imza atan Ampute Milli Takımı, düzenlenen son iki Avrupa Şampiyonasında kupanın sahibi oldu. Ampute Milli Takımı tarihinde 4 kez katıldığı Avrupa Şampiyonasında 2 kez ikinci, 2 kez de şampiyonluğa ulaştı. Dünya kupalarına ise 7 kez katılan Milliler, 1 kez beşinci, 4 kez üçüncü, 1 kez ikinci oldu ve İstanbul’da düzenlenen son dünya kupasının da şampiyonu oldu.

Maç Nerede, Ne Zaman?

Yarı finalde Polonya’yı 5-1’lik büyük bir farkla eleyerek finale çıkan Milliler, finalde İspanya’ya rakip oldu. Üst üste 3. Şampiyonluğunun peşinde olan Ay-Yıldızlılara Türk halkından büyük destek devam ediyor. Türkiye Ampute A Milli Futbol Takımı’nın İspanya ile karşılaşacağı final maçı bugün 18.00’dan itibaren TRT Spor ekranlarından canlı yayınlanacak.

Hakan Hidayet Deniz