Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ALTYAPIYA DEV YATIRIM

başkan haluk Şahin yazgıdöneminde

başkan haluk Şahin yazgıdöneminde altyapıya son 4 yılda 210 milyon liralık rekor yatırım yapıldı

aksaray belediyesibaşkanı haluk Şahin yazgı’nın talimatları ile hayata geçirilen altyapıprojelerine son 4 yılda dsİ tarafından yaptırılan içme suyu projeleri dâhiltoplamda 210 milyon tl yatırım yapıldı.

göreve geldiğigünden bu yana birçok projede başarıya imza atan aksaray belediye başkanı halukŞahin yazgı, su ve kanalizasyon alanında da büyük işler başardı. İçme suyuprojeleri ve atıksu arıtma tesisi projeleri sürerken, mevcut durumda daçalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

tatlı su Çeşmesi sayısı 153’e Çıkarıldı

aksaray belediyebaşkanı haluk Şahin yazgı göreve geldiği günden bu yana toplamda 133.815 metreiçme suyu alt yapı çalışması yapıldı.

93.779 metre içmesuyu borusu döşenirken 40.036 metre eskiyen borular da yeni nesil borular iledeğiştirildi. yeni döşenen bu boruların toplamda 84.291 metresini içme suyuborusu oluştururken 9488 metresini de tatlısu boruları oluşturmaktadır.

yeni hatlardöşenirken bir yandan da eskiyen ve kullanım ömrünü tamamlamış borular da yeninesil borular ile değiştirildi. toplamda 32.055 metre içme suyu borusuyenilenirken 7981 metre de tatlısu çeşmelerine giden borular yenilendi.

boru hatlarıdöşenirken vatandaşın kullandığı tatlı su çeşmeleri de ihmal edilmedi. 2014yılında aksaray genelinde 119 adet olan tatlı su çeşmesi sayısı 34 adet dahayenisi yapılarak 153 adete çıkarıldı. aynı zamanda eskiyen 40 adet tatlısuçeşmesi de onarılarak vatandaşların kullanımına uygun hale getirildi.

4 yılda 112 bin 500 metre Şebeke hattı döşendi

vatandaşın refahınıarttırmak ve şehrimizin altyapı eksilerini tamamlamak adına aksaray belediyesisu ve kanalizasyon müdürlüğü son dört senede toplam 87.500 m kanalizasyon,25.000 m yağmursuyu hattı olmak üzere toplamda 112.500 m şebeke hattıdöşemiştir. yapılan kanalizasyon şebekeleri ile şehir genelinde yaklaşık 2.200adetbinanın parsel bağlantısı yapılmıştır.

aksaray belediye başkanı haluk Şahin yazgı’nın talimatı ile şehrinkanalizasyon şebekesi olmayan mahallelerinde ihtiyacın karşılanması için çalışmalara başlandı ve bukapsamda yavuz sultan selim mahallesi ile yenimahalle’nin kanalizasyonşebekeleri tamamlandı. proje kapsamında bulunan terfi merkezlerinin mekanikaksamlarının montajının tamamlanması ile birkaç ay içinde kanalizasyon şebekesiçalışmaya başlayacak.”

haber merkezi      

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

12 Haziran 2024, Çarşamba Aksaray
Sıradaki Haber Aksaray ve ilçelerindeki bugün ki nöbetçi eczaneler!