Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Altıncı Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu Başlıyor

kop İdaresi’nindesteği, unİkop Üniversitelerinin

kop İdaresi’nindesteği, unİkop Üniversitelerinin iş birliği ile necmettin erbakanÜniversitesinin organizasyonu ve ev sahipliğinde bu yıl altıncısı düzenlenecekolan uluslararası kop bölgesel kalkınma sempozyumunda ana tema ‘endüstri 4.0’ve ‘yenilenebilir enerji’ olarak belirlendi.

sanayi ve teknoloji bakanlığına bağlı konya ovası projesi(kop) bölge kalkınma İdaresi başkanlığının desteği ve koordinasyonuyla kurulankop bölgesi Üniversiteler birliği (unİkop) tarafından her yıl düzenlenen kopbölgesel kalkınma sempozyumu 26-27 ekim 2018 tarihleri arasında konya’dadüzenleniyor.

kop bölgesini oluşturan aksaray, karaman, kırıkkale,kırşehir, konya, nevşehir, niğde ve yozgat illerindeki ahi evran Üniversitesi,aksaray Üniversitesi, bozok Üniversitesi, kapadokya Üniversitesi, karamanoğlumehmetbey Üniversitesi, kırıkkale Üniversitesi, konya gıda ve tarımÜniversitesi, kto karatay Üniversitesi, necmettin erbakan Üniversitesi,nevşehir hacı bektaş veli Üniversitesi, niğde Ömer halisdemir Üniversitesi,selçuk Üniversitesi ve konya teknik Üniversitesi’nden oluşan unİkop’un

her yıl bir üniversite dönem başkanlığı görevini üstleniyor.bu yıl altıncısı düzenlenecek olan ve necmettin erbakan Üniversitesinin dönembaşkanlığı ve ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan vi. uluslararası kopbölgesel kalkınma sempozyumunda bölgenin ve dünyanın en önemli konularıarasında başı çeken ‘endüstri 4.0’, ‘yenilenebilir enerji’, ‘tarım-kırsalkalkınma’, ‘savunma sanayii’, ‘sosyal ve beşeri kalkınma’ ile ‘turizm’konularında 200 bildiri sunulacak.

sempozyumun ana teması: ‘endüstri 4.0’ ve ‘yenilenebilirenerji’

bölgesel kalkınmanın lokomotif güçlerinden olanüniversitelerin, yalnızca eğitim ve araştırma faaliyetleri ile değil,yenilikçilik kapasiteleri, bölgesel analiz çalışmaları ve bulundukları şehirlereyaptıkları katkılarla, bölgesel gelişme ve ulusal kalkınmanın en önemliaktörleri olduğunu belirten kop İdaresi başkanı İhsan bostancı, bu başataktörleri bir araya getirmek için kurulan unİkop’un görevini layıkıyla yerinegetirdiğini belirtti.

bölge üniversiteleri arasında; eğitim-öğretim,araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda akademik ve idari işbirlikleri yapmak, kamu-üniversite-sanayi etkileşimini ve üniversite-şehirbütünleşmesini ileri düzeye taşımak amacıyla 2013 yılında kurulan unİkop’un ilkolarak 7 üniversite ile yola çıktığını bugün ise 13 kamu ve vakıf üniversitesiile hem bölgenin sorunlarına ışık tutan hem de diğer kalkınma İdaresibaşkanlıklarına örnek olarak gösterilen önemli bir örgütlenme halinedönüştüğünü ifade ederek; “kurulduğu günden itibaren bölge üniversitelerininbirlikte çalışma kültürünü geliştiren, ortak aktiviteler düzenlemesini sağlayanunİkop, her yıl bölgesel kalkınma sorunlarının masaya yatırıldığı, çözümlerarandığı bölgesel kalkınma sempozyumları düzenlemektedir.

her yıl bir unİkop üniversitemizin dönem başkanlığındadüzenlenen kop bölgesel kalkınma sempozyumlarının ilki 2013 yılında konya’da,ikincisi 2014 yılında niğde’de, üçüncüsü 2015 yılında aksaray’da, dördüncüsü2016 yılında karaman’da, beşincisi 2017 yılında konya’da gerçekleştirilmiştir.

bu yıl, necmettin erbakan Üniversitesi’nin evsahipliğinde konya’da altıncısı gerçekleştirilecek olan sempozyumla biliminsanlarını ve sektör temsilcilerini teorik bilimsel bilginin pratiğeaktarılması hususunda buluşturarak, karşılıklı fikir alışverişindebulunabilmelerine imkân sağlanması hedeflenmektedir. yurt içinden ve dışındanbilim insanlarının ve ilgili sektör temsilcilerin katılacağı sempozyumda buyıl, bölgemizin ve dünyanın en önemli konularının başında gelen ‘endüstri 4.0’,‘yenilenebilir enerji’, ‘tarım-kırsal kalkınma’, ‘savunma sanayii’, ‘sosyal vebeşeri kalkınma’ ile ‘turizm’ tematik alanlarında yaklaşık 200 bildirisunulacaktır. bu unİkop dönem başkanlığı görevini üstlenen necmettin erbakanÜniversitemizin rektörü prof. dr. muzaffer Şeker hocamıza ve emeği geçen baştakop İdaresi personelimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyor, sempozyumunhayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

basın bülteni

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Ankara’nın Çankaya ilçesinde silahlı saldırıya
Sıradaki Haber Silahlı saldırıyla uğrayan kişi hayatını kaybetti