Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Alt yapı çalışmaları tamamlandığında yatırımcılar sıraya girecek

AK Parti Aksaray Milletvekili

AK Parti Aksaray Milletvekili adayı Cengiz Aydoğdu;

Yatırımcılar sıraya girecek

Aksaray’ı turizm açısından şahlandıracak projeleri olduğunu dile getiren AK Parti Aksaray 1. Sıra Milletvekili Adayı Cengiz Aydoğdu, “Aksaray, inanç turizmi, kayak turizmi ve termal turizm açısından çok fazla imkâna sahip olan bir şehir. Biz bu üç turizm alanında da başlangıç aşamasındayız. Altyapı çalışmalarını tamamladığımızda yatırımcılar, Aksaray’a yatırım yapmak için sıraya girecekler.” dedi.

Aksaray’ın turizm sektöründen hak ettiği yere gelmesi için projeleri olduğunu duyuran AK Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı Cengiz Aydoğdu, “100 milyona yakın bir yatırım yapıldı. Aksaray’da inanç turizmi, kayak turizmi ve termal turizm açısından çok fazla imkân var. Ihlara, Selime, Hasan Dağı, Helvadere, Belisırma, Yaprakhisar’da pek çok yatırıma başladık. Hasan Dağı’nın hem Adana tarafını hem de Nevşehir tarafından inişli çıkışlı bir ring yolu yapılacak. O yolu bitirdiğimizde Türkiye’nin önde gelen firmaları buraya kayak merkezi, teleferik gibi yatırımlar yapmak için sıraya girecekler. Firmalar ile görüştük. Şartımızı sunduk. Biz yolu yapacağız, altyapı çalışmalarını tamamlayacağız, sizde yatırımı yapacaksınız dedik.” dedi.

“ORGANİZE TERMAL SERA YAPIYORUZ”

Hasan Dağı’nın Aksaray tarafı eteklerinin Türkiye’nin en sağlıklı termal kaynaklara sahip olduğunu vurgulayan Cengiz Aydoğdu, bu konuda da çalışmalar yapılacağını belirtti. Tarım müdürlüğünün takip ettiği bir proje üzerinde de çalıştıklarını vurgulayan Aydoğdu, “Valimiz ve belediye başkanımız da projeyi takip ediyorlar. Organize Termal Sera yapıyoruz. Türkiye’de bir veya iki olacak. Bu termal sera sayesinde yılık 100-150 milyon ihracat düşünülüyor. Aksaray yeni başlıyor. Bizler hayal ediyoruz. Zaten böyle başlanır. Hayal edersin, konuşursun ve yapmaya başlarsın. İlk adımı attıktan sonra gerisi geliyor.” şeklinde konuştu.

TURİZM SEKTÖRÜNDEKİ TÜM SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Turizm yatırımları için önce altyapının kurulması gerektiğinin altını çizen Aydoğdu, “Oteller, konaklama yerleri, yollar, sosyal donatılar, internet gibi tüm altyapı çalışmalarını tamamlamalıyız. Komşumuz Nevşehir ile kıyasladığımızda, Nevşehir bu konuda bizden 50 sene önde. Ben, 1982 yılında Derinkuyu kaymakamıydım. Nevşehir o zaman Antalya ile yarışıyordu. Ama geriledi. Biz yeni başlıyoruz. Oralarda yapılan hataları yapmayacağız. Etap etap gideceğiz. Önce yollarımızı yapacağız, sonra altyapıyı yapacağız. Sonra yatırımcı gelecek. Bunların bir kısmını devlet yapacak, bir kısmını da özel sektör yapacak. Mesela Aksaray’da beyaz yakalıların kalacağı bir otelde yok. Burada ciddi bir sanayi var. Sanayici, başka şehirden Aksaray’a geldiğinde konaklaması için mevcut otellerle görüşüyoruz. Onlarda tam kapasite çalışmıyorlar. Bu sorunların hepsini çözeceğiz.” şeklinde konuştu.

“NEVŞEHİR BENİM NEVŞEHİR’İM, BURASI ONLARIN AKSARAY’I”

Şehirlerin birbirini ile kıyaslanmasını doğru bulmadığını, kıyaslama yapmak yerine tüm şehirlerin daha da ilerlemesi için çalışmanın en doğrusu olacağını vurgulayan Cengiz Aydoğdu, “Nevşehir bir şeyi başarmışsa ben onunla övünürüm. Biz de daha iyisini yapalım derim. Nevşehir benim Nevşehir’im. Aksaray’da Nevşehirlilerin Aksaray’ı. Biz Aksaray olarak, nüfus, gelir, bankalardaki mevduat gibi pek çok konuda Nevşehir’i geride bırakmış durumdayız. Her şehrin geliştiği başka bir alan var. Biz, Orta Anadolu’da kendimizi Kayseri ve Konya ile kıyaslıyoruz. Ben Aksaray’ı Sivas’la bile kıyaslamam. Aksaray, gerçekten çok güzel ilerliyor. Keşke her vatandaşımızı alıp Organize Sanayi Bölgesi’ne götürebilsek, Aksaray’da sanayinin ne kadar geliştiğini gösterebilsek.” diyerek sözlerine son verdi.  Haber: Fatma ALTINOK