Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Allah razı olsun: Öksüz ve yetimlerin harçlıkları veriliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Bölge Müdürlükleri aracılığıyla kurduğu iftar sofralarında ihtiyaç sahiplerini misafir ediyor.  Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ilki 2022 yılında 25 İlde düzenlenen iftar organizasyonunun kapsamı bu yıl genişletildi.  81 ilin tamamında kurulan sofralar ihtiyaç sahiplerine ve dileyen tüm vatandaşlara hizmet ediyor.

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü; Konya’da Meram Öğretmenevinde her gün 300,  Aksaray Grand Saray Düğün Salonunda 250, Karaman’da Umut Düğün Salonunda 250 vatandaşımıza iftar yemeği verilmeye, Konya Teknik Üniversitesi’nde Ramazan ayı boyunca hafta içi yaklaşık 1500 öğrencinin iftar yemeği katkı payları karşılanmaya devam etmektedir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’ Ramazan Ayı boyunca On Bir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’in ruhuna uygun faaliyetler yapacağını daha önce duyurmuştu. Bu kapsamda İftar Sofraları hizmetine ek olarak Ramazan Bayramı öncesi 81 ilde 100 er Öksüz ve Yetim Çocuğa Bayramlık elbise ve ayakkabı alabilmeleri için 2.750 TL lik hediye giyim kartı armağan ediyor.

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü Konya Aksaray ve Karamanda tespit ettiği 300 öksüz ve yetim çocuğa 2.750 TL lik bayramlık hediye giyim kartı dağıtıyor.

Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç yaptığı açıklamada;

Ramazan Ayı, yardımlaşmanın, dayanışmanın, halden anlamanın ayıdır.

Bizler de bu mübarek günlerin maneviyatına ve geleneklerine uygun şekilde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için gayret ediyoruz.

Öksüz ve Yetimlerimizin yüzlerini güldürmek ve onlara bir nebze olsun bayram sevincini yaşatmak istedik. Konya Karman ve Aksaray illerimizde tespit ettiğimiz öksüz ve yetim yavrularımızı bu mübarek ayda sevindirebilmek onların sevincine ortak olabilmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor.

Çok şükür ki kurumumuz Vakıflar Genel Müdürlüğü, ihtiyaç duyulan her an, vakıf kültürünün ve geleneğinin gerektirdiği şekilde iyilik ve takvada yarışan bir kimliğe sahiptir ve bu yarışta tüm vakıflarımızın ve insanlığın en güçlü destekçisi olmaya devam edecektir.

Yetimlere iyi davranmak ve onların haklarını korumakla ilgili kutsal itabımızda emirler bulunmakla birlikte kendisi yetim ve öksüz olan peygamber efendimizin “Kim bir yetimin başını Allah rızası için okşarsa, elinin değdiği her kıl için kendisine sevap verilir” hadisinde olduğu gibi Öksüz ve Yetimlerin koruyup kollaması onlara şefkatle yaklaşılması ilgili pek çok öğüdü bulunmaktadır.

Türk-İslam Kültüründe öksüz ve yetimlere Allah’ın emaneti olarak bakılır ve onları sevmenin, haklarını korumanın, onlara güler yüz ve tatlı dil ile ilgi göstermenin dinimizin emri olarak bilinir. Vakıf Medeniyetimizde atalarımız öksüz ve yetimler için kurulmuş pek çok vakıf kurmuş ve bu konudaki hassasiyetini Vakıf yolu ile kurumsallaştırmıştır. Örneğin 1500 yılında Kara Timurtaş Paşa torunu Mehmet Bey tüm mal varlığını satarak Bolu’da bir cami yaptırmak ve yanına, öksüz ve yetim olup da okumaya gelen kimsesiz barınması için bir imarethane yapılması için vakıf kurmuştur. 1384 yılında Urfa’da Yetimlere Yazlık elbise temin eden bir vakıf kurulmuştur.

Tarihimizde kurulan pek çok vakfın temsilcisi olan Vakıflar Genel Müdürlüğümüzde yıllardır öksüz ve yetimleri gözetmekte ve onlara bu vakıfların hayır şartı olarak maaş vermektedir.

Vakıflar Bölge Müdürlüğünden Aksaray İlinde 100 Yetime Bayramlık Neşesi!

Yeni elbiselerine kavuşan yetimler çok sevindiler.

Vakıflar Bölge Müdürlüğünden Aksaray İlinde 100 Yetime Bayramlık Neşesi!

İyilik Kervanı Yola Çıktı: Vakıflar Aksaray’da 100 Yetim Çocuğa bayramlık aldı

Aksaray’da, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, kapsamlı bir organizasyonla 100 yetim çocuğa bayramlık elbise armağan etti. Yetimlerin yüzlerini güldüren bu hareket, müdürlüğün sosyal sorumluluk projelerinin bir parçası olarak gerçekleşti. Vakıf Seferberliği: Yüzlerce Yetime 2500 TL’lik Bayramlık Hediye!

“Vakıfların Gönül Elçileri 100 Yetim Çocuğun Bayramını Renklendirdi”

Ülke genelindeki geniş bir gönüllü ekip ağıyla hareket eden Vakıflar, Türkiye’nin farklı bölgelerinde ve dünyanın birçok yerinde yetimlerle buluşuyor,

Vakıflar dan Yardım Eli Uzanıyor: Aksaray, Konya ve Karamanda 300 Yetim çocuğa Bayramlık Giysi Mutluluğu yaşattı

Aksaray, Karaman ve Konya’da, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından belirlenen 300 yetim çocuğu bayram öncesinde sevindirme amacıyla, her birine 2500 TL değerinde hediye çeki verilerek LC Waikiki mağazalarından bayramlık elbise alınmasına olanak sağlandı.

Vakıflar iyilik sofrasını bu sefer 81 ile yaydı

Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün 81 ilde hayata geçirdiği sıcak mutfak projesine de dikkat çekti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bölge müdürlükleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yönelik iftar sofraları kurmayı planladığını ifade eden bölge müdürü “Konya Bölge Müdürlüğü olarak sorumlu olduğumuz Konya, Aksaray ve Karaman illerinde iftar sofralarımızı kurduk.

Ramazan ayı süresince Konya’da Meram Öğretmenevinde her gün 300,

Aksaray’da Grand Saray Düğün Salonunda her gün 250,

Karaman’da Umut Düğün Salonunda Ramazan ayı boyunca her gün 250 vatandaşımıza iftar yemeği verilmektedir.” denildi

Vakıflar aracılığıyla kadim medeniyetin gönül zenginliğini paylaşmanın ve yaşatmanın temel görevleri arasında olduğunu belirtti.

Vakıflar bu yıl cömert davrandı

2024 yılı boyunca cömert davranışlarıyla öne çıkan Vakıflar genel Müdürlüğü, Ramazan Ayı süresince her ilde 250 kişilik iftar sofraları kurarak ihtiyaç sahiplerini bir araya getirmeyi sürdürdü.

Bu etkinlikler, toplumda birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirerek sosyal dayanışmayı artırmayı hedefliyor”denildi. *Haber Bülteni