Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksarayspor’un 2023-2024 sezonu performansı

17 yıl aradan sonra TFF 2. Lig’e yükselen Motolux 68 Aksaray Belediyespor, 2023-2024 sezonunda nasıl bir performans sergiledi?

17 yıl aradan sonra

TFF 2. Lig’de 17 yıl aradan sonra mücadele eden Motolux 68 Aksaray Belediyespor 2023-2024 sezonunda nasıl bir performans sergiledi? Detaylar haberimizde
Geçtiğimiz yıl 2022-2023 sezonunda TFF 3. Lig’de şampiyon olarak doğrudan TFF 2. Lig’e yükselen Motolux 68 Aksaray Belediyespor, sezon başında çekilen kurada TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta yer almıştı. Amed Sportif, Kastamonuspor, Menemen FK, 24 Erzincanspor, İskenderunspor ve Isparta 32 Spor gibi güçlü ekiplerin yanı sıra Türkiye’nin en köklü camialarından Denizlispor ve Sarıyer SK ile aynı grupta yer alan Motolux 68 Aksaray Belediyespor, ligin son haftasını BAY geçeceğinden dolayı sezonu kendi adına Düzcespor ile oynadığı maçla noktaladı.
Lig’e Önder Karaveli ile Başlandı
Uzun bir aradan sonra 2.Lig’e dönen Aksarayspor’da sezon başında amaç ligde kalıcı olarak tecrübe kazanmak ve ilerleyen yıllarda üst lig mücadelesine girişilmesi olarak belirlenmişti. Bu amaç doğrultusunda Lig’e, Beşiktaş ve Adanaspor gibi takımları çalıştıran Önder Karaveli ile başlanmıştı. Ancak takımın beklenenden uzak performansının faturası Önder Karaveli’ye kesildi ve ligin 10. haftasında alınan Fethiyespor mağlubiyetinin ardından Önder Karaveli ile yollar ayrılmıştı. Önder Karaveli’nin ardından takımın başına Şaban Yıldırım getirildi ve sezon, Şaban Yıldırım yönetiminde son buldu.
2023-2024 Sezonunda Amaca Ulaşıldı
Aksaray Belediyespor’da sezon başında amaç ligde kalmaktı. 17 yıl sonra yükseldiği 2. Lig’de ilk sezonunda amacına ulaşan siyah beyazlılar ilk sezonun sonunda ligin bitimine 1 hafta kala orta sıraları garantiledi. TFF 2. Lig’de bu sezon 36 maça çıkan Aksaray ekibi bu maçlardan 10 galibiyet, 14 beraberlik ve 11 mağlubiyet aldı. 37. Hafta sonunda 42 puanla 11. sırada yer alan Motolux 68 Aksaray Belediyespor, 38.haftada diğer takımların alacağı sonuçlara göre en fazla 13. sıraya kadar gerileyebilecek.
Aksarayspor Ligde En Az Gol Atan 3. Takım Oldu
Motolux 68 Aksaray Belediyespor, sezon boyunca gol yollarında sorun yaşadı. Gol bulmakta zorlanan siyah beyazlılar, çıktığı 36 maçın 16’sında gol sevinci yaşayamadı. Ligde 29 gol atan siyah beyazlılar 5 puanla küme düşen ve bu sezon 14 kez gol sevinci yaşayan Uşakspor ve 14.sırada yer alarak 24 gol bulan Etimesgut Belediyespor’dan sonra en az gol sevinci yaşayan 3. takım konumunda.
Ligde En Az Gol Yiyen 4. Takım Aksarayspor
Aksarayspor, gol yollarında sorun yaşaması tepkileri çekse de defans ve kaleci performansı da takdir topladı. Ligde çıktığı 36 maçın 19’unda kalesini gole kapatan siyah beyazlılar defansif anlamda beklenenin üzerine çıktı. Aksaray ekibi kalesinde 30 gol gören siyah beyazlılar bu anlamda sezonun en başarılı takımları arasına adını yazdırdı. Siyah beyazlılar, Ligi 2.sırada tamamlayan ve 24 golle ligin en az gol yiyen takımı olan Kastamonuspor, ligin şampiyonu olan ve kalesinde 26 gol gören Amed Sportif ve ligin 3.sırasında yer alarak kalesinde 27 gol gören Iğdır FK takımının ardından yediği 30 golle en az gol yiyen 4. takım oldu.

Hakan Hidayet Deniz