Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksarayspor’da Yıldızlar Parlıyor: 2023-2024 Sezonunun Öne Çıkan İsimleri!

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve sezonu kendi adına bitiren Motolux 68 Aksaray Belediyespor’da 2023-2024 sezonunda hangi isimler öne çıktı? Detaylar haberimizde.

TFF 2. Lig Kırmızı

Geçtiğimiz sezon 3. Lig’de şampiyon olarak 2.Lig’e yükselen Motolux 68 Aksaray Belediyespor, 2023-2024 sezonu öncesini hareketli geçirdi. 3.Lig’de şampiyon olan kadronun neredeyse tümüyle yollarını ayıran siyah beyazlılar, sil baştan bir takım kurdu.

Sezon Boyunca 32 Transfer Yapıldı, 29 Futbolcuyla Yollar Ayrıldı

Hareketli bir transfer politikası izleyen Aksaray ekibinde 2023-2024 sezonu boyunca 32 futbolcuyla sözleşme imzalanırken, 29 futbolcuyla da yollar ayrıldı. Yapılan transferlerin 6’sı kiralık olarak yapılırken, 23 futbolcu bedelsiz olarak kadroya katıldı ve 3 futbolcunun ise eski takımına bonservis bedeli ödendi. Genç ve potansiyelli oyuncuların da kadroya katıldığı 2023-2024 sezonunda, genç futbolcular da zaman zaman süre bularak tecrübe topladı.  Transfer edilen tecrübeli futbolculardan ise maksimum verim alındı.

Defans Performansı Yüzleri Güldürdü

Aksarayspor, sezon boyunca gol bulma konusunda sorun yaşasa da defans performansı açısından ligin en iyileri arasındaydı. Ligin en az gol yiyen 4.takımı olan Motolux 68 Aksaray Belediyespor’da sezon başında takıma katılan Emrah Taysı, Ercan Yazıcı ve Oğuzhan Açıl gibi isimlerin üst düzey performansı taraftarlar tarafından takdirle karşılanırken, sergilenen bu performansın istatistiklere yansıması da Aksarayspor tarafında yüzleri güldürdü. Sezon başında Sivasspor’dan kiralanan kaleci Emre Satılmış’ın performansı da Aksarayspor cephesinde oldukça önemliydi. 27 yaşındaki kaleci bu sezon Aksaray ekibiyle 32 maça çıkarken bu maçların 17’sinde kalesini gole kapattı.

En Golcü İsim Yasin Abdioğlu

Sezon başında yoğun geçen transfer döneminde kadroya katılan ve taraftarı heyecanlandıran Yasin Abdioğlu, geçen sezonlardaki sergilediği performans ile büyük beklentilere neden olmuştu. 2. Lig’de aldığı süre başına yüksek bir gol oranına sahip olan 28 yaşındaki tecrübeli oyuncu, sezon başında beklenilen performansı sergileyememiş, gol yollarında sorun yaşayan Aksarayspor’da eleştirilerin hedefi olmuştu. Ancak sezon sonuna gelindiğinde 12 kez gol sevinci yaşayan Yasin Abdioğlu istatistiksel olarak hiç de kötü bir performans sergilemedi.

Tecrübeli Futbolcular Büyük Beğeni Topladı

Sezon başında takıma katılan 36 yaşındaki Doğan Ateş ve 33 yaşındaki Ali Kucik sergiledikleri performansla adeta göz doldurdu. Sezon başında Sarıyer’den takıma katılan, orta sahadaki mücadeleci oyunu ve oyuna kattığı dinamizm ile genç futbolculara taş çıkaran Doğan Ateş, bu sezon çıktığı 30 maçın 30’una da ilk 11’de çıktı ve takıma 1 golle katkı verdi. Yine sezon başında Nevşehirspor’dan kadroya katılan Ali Kucik, bir forvet oyuncusuna göre istatistiksel olarak çok büyük katkı vermese de oyun aklı, tekniği ve tecrübesiyle Aksaraylı futbolseverler tarafından alkışlanan isimler arasındaydı.

Genç Futbolcular Zaman Zaman Süre Buldu

Genç futbolculara önem vermesiyle bilinen teknik direktör Önder Karaveli ile sezona başlayan siyah beyazlılar, sezon öncesinde Abdullah Kaan Karaca, Efe Niyazi Kurtulmuş, Atamer Bilgin ve Abdussamed Karnuçu gibi genç isimlerle sözleşme imzaladı. Genç isimler arasında Abdussamed Karnuçu ve Atamer Bilgin daha fazla oynama şansı yakalarken, diğer genç futbolcular arasında en fazla süre bulan isim Efe Niyazi Kurtulmuş oldu. Modafen takımından kadroya katılan 19 yaşındaki Efe, 20 maça çıkarken bunların 13’ünde ilk 11’de kendisine yer buldu.

Fatih Somuncu ve Cengiz Ötkün de Bekleneni Veren İsimler Arasında

Sezon başında takıma katılan Fatih Somuncu, orta sahadaki mücadeleci ruhu ve etkili ceza sahası koşularıyla Aksaray ekibinde göze çarpan isimler arasındaydı. Aksaray ekibiyle 33 maça çıkan Fatih, bu maçların 23’üne ilk 11’de başladı ve 4 golle takımına katkı sağladı.

Devre arası transfer döneminde İnegölspor’dan kadroya katılan Cengiz Ötkün de kısa sürede sergilediği performansla takımına katkı veren isimlerdendi. Sol kanatta rakip defanslara zaman zaman yaşattığı zor anlarla ve başarılı çalımlarıyla taraftarın gözüne giren Cengiz Ötkün, 15 maçta 3 gollük katkı verdi.

Hakan Hidayet Deniz