Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaraylılar Müjde! Büyükşehir oluyoruz

Aksaray, büyükşehir oluyor! Türkiye’nin

Aksaray, büyükşehir oluyor!

Türkiye’nin yerel yönetim sisteminin kökten değişiyor. AK Parti Hükümeti, “Türkiye Yüzyılı” vizyonu doğrultusunda yeni bir yerel yönetim reformuna imza atıyor. Bu değişiklikle birlikte Aksaray’ın da içinde olduğu 51 il daha büyükşehir statüsüne kavuşacak.

Aksaray’ın büyükşehir olacağı haberi şehirde ayrı bir hava oluşturdu. Aksaray’ında büyükşehir olacak iller arasında yer alması, şehrin yatırım, gelişim ve büyümesi konusunda da büyük hamlelere neden olacak.

AK Parti Hükümeti yeni bir reforma daha imza atmaya hazırlanıyor. AK Parti’nin yaptığı yeni çalışma ile birlikte 51 il daha büyükşehir statüsüne kavuşacak. Bu iller arasından Aksaray’da yer alıyor. Yeni sistemle vatandaşlar, hem büyükşehir belediye başkanlığı hem de kendi ilçelerinin belediye başkanlığı için oy kullanabilecek. Bu, yerel yönetimlere daha fazla katılım ve etkinlik getirerek demokratik süreci güçlendirecek. Eskiden nüfusu 750 binden fazla olan iller büyükşehir belediyesi statüsüne yükseltilirken, yeni reformla birlikte bu illerde merkez ilçe için seçilen belediye başkanları artık sadece merkez ilçeyi yönetecekler. Bu adımla birlikte, daha yerinde ve etkili bir yönetim amaçlıyor.

Ak Parti’nin yaptığı yeni çalışma Meclis’te kabul edilirse, Aksaray, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Isparta, Karabük, Kastamonu, Karaman, Kars, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova ve Yozgat illeri büyükşehir olacak. Haber: Ağustos GERÇE