Van’ın zorlu iklim ve coğrafyasında sürdürülen güvenlik görevlerinde bulunan Piyade Uzman Çavuş Gökhan Dal, dün görev başındayken kullandığı askeri “ünimog” tipi aracın devrilmesi sonucu ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen genç asker kurtarılamayarak hayata gözlerini kapattı.
Aslen Aksaray merkeze bağlı İncesu köyünden olan Gökhan Dal’ın şehadet haberi, ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Acı haberle yıkılan aile ve köy halkı, gözyaşlarına boğuldu. Evin önünde taziye çadırı kurulurken, köy halkı ve yakın çevresi Dal ailesine destek olmak için akın etti.
Evli ve iki çocuk babası olan Gökhan Dal’ın, görevine büyük bir bağlılıkla devam ettiği ve çevresinde sevilen bir asker olduğu öğrenildi.
Piyade Uzman Çavuş Gökhan Dal’ın sosyal medyada görevine dair paylaştığı fotoğraflar, geride kalanların yüreğini burktu.
Gökhan Dal’ın cenazesi, bugün ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı ile İncesu köyünde askeri törenle defnedilecek. Aksaray Valiliği ve il protokolünün de cenaze törenine katılması bekleniyor.
Avni Kuru

