Milli takım, Avrupa hentbolunun güçlü ekipleriyle mücadele edecek. A Grubu’nda yer alan Türkiye, şampiyona boyunca Danimarka, İsveç ve İspanya gibi önemli rakiplerle karşı karşıya gelecek. Turnuvadaki ilk maçında U-17 Millilerimiz, yarın İsveç ile karşılaşacak.
Dilek Kestek şampiyonada 68, kaleci Cavidan Yayatan ise 99 numaralı formayla sahada olacak. Milli forma altında mücadele edecek iki sporcumuza başarılar diliyoruz.
Öte yandan, Temmuz ayı başında oyuncularımızdan Ebrar Halime Kılıç da U-19 Kadın Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etmişti. Böylece, son bir ay içerisinde iki ayrı Avrupa Şampiyonası’nda milli takımlarımıza toplam üç oyuncu göndermenin gururunu yaşıyoruz.
Tüm karşılaşmalar, Avrupa Hentbol Federasyonu’nun resmi yayın platformu olan EHF TV üzerinden canlı olarak izlenebilecek.
Ağustos Gerçe

