Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaraylı gurbetçi duygularını anlattı!

Bir yanım annem, bir

Bir yanım annem, bir yanım gurbet…

SENSİZ GEÇEN BU GÜN 2’NCİ YILIMIZ ANNEM:

Aksaray’ın sırtını Hasandağı’na dayamış, Helvadere Kasabasından olan Yılmaz Ekici (50) annesinin ölüm yıl dönümünde yazdığı yazıyla yürekleri dağladı. İngiltere’de gurbetçi olan Yılmaz Ekici her yıl Aksaray’a gelerek, eş, dost, arkadaş ve ailesi ile yakınlarını da ziyaret ediyor. 30 yıldır gurbette yaşayan Yılmaz Ekici’nin annesine olan hasreti, özlemi anlatan yazısı bir anne için yazılan en güzel duyguların başında geliyor.

İşte Yılmaz Ekici’nin annesi için yazdığı o yazı;

Gurbet yolu gözleyip, kalbin kadar temiz ve saf tülbendini takıp, bizleri bekleyen, beklerken gurbetin yoluna gözleri dalıp gözyaşı döken güzel annem.

Hani derdin ya bana “Sen geldin evimin içi doldu. Evimiz şenlendi kuzum” diye.

Seninle son ayrılırken de, “Nereye gidiyorsun evimin neşesi” demiştin.!!

Maalesef son iki yıldır o sözünü özlüyorum. Ve ben hiç bir gün bütün olmadım. Bu hayatta annem, bir yanım gurbet, bir yanım hasret olarak yoruldum bu hayattan.

Mutlaka bir yanım eksikti. Sen gittikten sonra hepten yarım kaldım, şimdi diğer yarım da yok bu hayatta annem. Senin için dua etmeye çıktım gecenin 03’ünde rabbimin huzuruna: Dünyanın en iyi, en güzel kadını Mekanın cennet olsun, Nurlar içinde uyu. Rabbim seni cennetin en güzel yerinde sevenlerin ile buluştursun.

Bazen bana bir şeyler söylerdin ya, işte onları yaşıyorum şimdi. Ben de geleceğim yanına, yalan dünya hep kalsın onlara. Beni en küçüğün olarak büyüttün ama “Gurbetteki Kuşum” diyerek büyüteceğini hiç düşünmemiştin belki, ne yapabilirdim. Gurbet hasret bıraktı beni sizlere. Ama çok şükür bana hep gönül zenginliğini anlatıp, hayat mücadelesi vermeyi öğrettin, çok şükür bana bıraktığın en güzel servet gönül zenginliğiydi. Keşke birazda başkalarına bıraksaydın o güzel gönül zenginliğinden. Vasiyetlerin de var bende, bu can bu bedende oldukça, vasiyetlerin asli görevimdir.

Nurlar içinde uyu dünyanın en güzel vefalı kadını. Çiçekleri çok severdin, hiç bir canlıyı incitmezdin. Rabbim seni cennet bahçesinde cennet çiçekleriyle ödüllendirsin. Ruhun şaad, Peygamber efendimiz komşun olsun inşALLAH. Haber: Ağustos GERÇE