Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’ın yüzyıllık mirası; Saratlı Aziz Mercurius Yeraltı Şehri

Aksaray Belediyesi tarafından şehrin tarihi ve kültürel miraslarına yer verilmeye devam ediliyor.

Aksaray Belediyesi tarafından şehrin

Aksaray Belediyesi sosyal medya hesabında  Saratlı Aziz Mercurius Yeraltı Şehrinin etkileyici görsellerini paylaştı. Aksaray’ın gezmeye ve görmeye değer tarihi mekanlarından olan Saratlı Aziz Mercurius Yeraltı Şehri ziyaretçilerini tarihi yolculuğa çıkarıyor.

Hristiyanlığın yasak olduğu MS. 250 ‘li yıllarda sığınak olarak kullanılan Saratlı Aziz Mercurius yeraltı şehrinden yaşamdan izler ziyaretçileri etkiliyor. yüzyıllık tarihi ile geçmişten geleceğe ışık tutan yeraltı şehri Aksaray’ın Saratlı kasabasından bulunuyor. Şehrin tarihi ve kültürel mirasına değer katan Saratlı Aziz Mercurius yeraltı şehri her yıl yerli ve yabancı turistler uğrak noktası oluyor.

Saratlı Aziz Mercurius Yeraltı Şehri içerisinde kilise, toplu çocuk mezarları, ahır, odalar,  tahıl depoları ve rakip odaklar bulunuyor. Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği mekan olan Saratlı Aziz Mercurius yeraltı şehri ziyaretçilerini büyülemeyi başarıyor.

Saratlı Aziz Mercurius yeraltı şehrin yakından görmek isteyenler için Aksaray merkezden sadece 25 dakikalık mesafede bulunuyor ve Saratlı kasabasının içerisinde yer alıyor.

Fatma Altınok