Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’ın turizmi için harekete geçildi; Böğet Köyündeki höyükte inceleme başlatıldı

Aksaray Eskil ilçesinde bulunan tarihi höyük turizme kazandırılması için il genel meclisi üyeleri tarafından incelendi. Kaçak kazıcıların hedefi haline gelen höyüğün  turizme kazandırılması için harekete geçildi.

Aksaray Eskil ilçesinde bulunan

Aksaray Eskil ilçesine bağlı Böğet Köyünde bulunan höyük il genel meclis üyeleri tarafından incelenerek rapor hazırlık süreci başlatıldı.  Böğet köy muhtarı Mustafa Özkan’ın talebi doğrultusunda inceleme komisyonu höyükte geniş çaplı çalışma başlattı.

5 bin yıl önce Hitit dönemine ait olan höyük 32 bin metre alan sahip olduğunu aktaran tarihi kaynaklar, höyüğün turizme kazandırılması için ve kaçak kazıların önüne geçilmesi için harekete geçildi.

İl Genel Meclis Üyesi Necip Çeçen, yaptığı açıklamasında; “Muhtar heyetinden verilen bir dilekçe üzerine İl Özel İdaresi olarak Kültür Turizm Komisyonuyla birlikte buraya geldik. Şu an höyük üzerinde incelemelerde bulunuyoruz. Teknik heyetimizle birlikte köyümüzdeki milattan önce 3 bin yılına dayanan höyüğün kaçak kazılar yapıldığı, köylüleri rahatsız ettiği ve bu höyüğün turizme kazandırılması daha uygun. Gerekli yerlere gerekli raporları yazıp burayla ilgili çalışmaların biran önce başlatılmasını Allah’ın izniyle sağlayacağız” dedi.

Aksaray’ın turizmine büyük ölçüde katkı sunacağı ön görülerken höyükte kaçak kazıların önüne geçilerek köyün gelişimine katkı sunulması hedefleniyor.

Fatma Altınok