Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’ın Turistik Cenneti Saratlı, Eşsiz Tarihi Mirasıyla Dikkat Çekiyor!

Aksaray’ın sevilen ilçelerinden bir

Aksaray’ın sevilen ilçelerinden bir tanesi olan Saratlı, şehrin öne çıkan turistik yerlerine ev sahipliği yapıyor. Aksaray’da özellikle turizm denildiğinde akla ilk gelen yerlerden birisi olan Saratlı, Yeraltı Şehrine sahip olmasıyla gözleri üzerine çekiyor.

Dünya Turizm Haftası nedeniyle Aksaray’da yerel yönetimler ve kurumlar tarafından yapılan çalışmalar ses getiriyor. Şehrin tanıtılması nedeniyle paylaşımlar gerçekleştiren birimler, bu kapsamda Aksaray’da turizm yoğunluğunun artırılmasını da hedefliyor.

Aksaray’ın turizm alanında ön plana ilçelerinden birisi de Saratlı olurken, Saratlı’da bulunan Aziz Mecurius yeraltı şehri bir kez daha gündeme geldi. Yüzyıllardır varlığını koruyan ve bölgeye ciddi bir turist çekme potansiyeli bulunan bu yer, Aksaray’daki vatandaşlar tarafından çok daha fazla ön plana çıkarılmak isteniyor.

Bu yeri özel kılan en önemli etken ise elbette eşsiz mimari yapısı ve köklü tarihi oluyor. Pek çok hikâyeye ve tarihi olaya konu olduğu öngörülen bu yer Turizm Haftası kapsamında ziyaretçilerini bekliyor.

Haber: Ağustos Gerçe