Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’ın tarihi ve doğal zenginlikleri turizm potansiyelini artırıyor!

Aksaray Valisi Mehmet Ali

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Kapadokya bölgesinde tur rehberleri ile bir araya geldi.

Aksaray, özellikle Kapadokya bölgesi ile turizm alanında ön plana çıkan şehirlerarasında yer alıyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin ve katılımının yüksek olduğu Kapadokya bölgesinde her yıl milyonlarca turist ağırlanıyor. Bölgenin mevcut turizm potansiyelinin yükseltilmesi ve geliştirilmesi adına çalışma sarf eden kişiler arasında Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Belediye Başkanı Evre Dinçer de yer alıyor. Vali Kumbuzoğlu ve Başkan Dinçer, bu kapsamda yer alan çalışmalar kapsamında Kapadokya bölgesinde hizmet veren tur rehberleri ile bir araya geldi.

Toplantıda, özellikle Ihlara Vadisi’nin mistik atmosferi, Aşıklı Höyük’ün tarihi izleri, Selime Katedrali’nin büyüleyici yapısı ve Nora Antik Kenti’nin benzersiz kalıntıları turizm açısından değerlendirildi. Vali Kumbuzoğlu, Aksaray’ın zengin kültürel mirasını vurgulayarak, “Anadolu’nun Özeti Aksaray’da sizleri bekliyor” ifadelerini kullandı.

Tur rehberlerine Aksaray ve Kapadokya bölgesi hakkında bilgi veren Başkan Dinçer, “Şehrimizin turizm potansiyelini artırmak için tüm enerjimizle çalışmaya devam ediyoruz. Aksaray, Anadolu’nun derin tarihini ve doğal güzelliklerini bünyesinde barındırarak turizmde yeni bir destinasyon olma yolunda ilerliyor. Bölgedeki antik yerler ve tarihi dokular, ziyaretçilere eşsiz bir keşif fırsatı sunuyor.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Dinçer, sözlerinin devamında “Rehberlerimiz en önemli turizm elçilerimiz, rehberlerimizin görüşleri, fikirleri, bizleri bu konuda yönlendirmeleri bizim için çok kıymetli bu bağlamda her fırsatta onların bilgi ve deneyimlerinden istifade ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana tarih ve turizm şehri olan Aksaray’ımızda birçok tarihi köprü, hamam, türbe, darphane gibi kültürel varlıklarımızı gelecek nesillere aktarmak adına onlarca yapıda restorasyon çalışması gerçekleştirerek gelecek nesillere aktarımını sağladık. Bunun yanı sıra Kapadokya Aksaray’dan başlar düşüncesiyle Dünya’nın önemli kanyonları arasında yer alan Ihlara vadimize yaptığımız cam teras projemizin kısa süre sonra hayata geçmesiyle beraber inşallah bölgedeki ziyaretçi sayısının daha ’da artması sağlanacak. Şehrimizi tüm değerleriyle beraber bir bütün olarak düşünüyor yatırımlarımızı bu minvalde gerçekleştiriyoruz. Aksaray’ımızı tüm dinamikleriyle güçlendirme gayretimiz artarak devam edecek” sözlerine yer verdi.

Kapadokya Bölgesi Turist Rehberleri ile yapılan bu toplantı, Aksaray’ın turizm potansiyelini artırma ve bölgeyi daha geniş kitlelere tanıtma hedefine önemli bir katkı sağladı. Aksaray, tarihi ve doğal zenginlikleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor.

Haber: Ağustos Gerçe