Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’ın tarihi hazineleri Vali Yardımcılarının göz hapsinde!

Aksaray Vali Yardımcıları Sultanhanı Kervansarayı ve Halı Onarım Atölyesi’nde incelemelerde bulundu.

Aksaray Vali Yardımcıları Sultanhanı

Aksaray Vali Yardımcıları Mustafa Duruk ve Turan Soğukoluk, Ortaköy Kaymakamı Ahmet Karatepe ve Kaymakam Abdullah Melikoğlu, Belediye Başkanı Fahri Solak’ın eşliğinde Sultanhanı ilçesinde bulunan tarihi Sultanhanı Kervansarayı ve Halı Onarım Atölyesi’ni ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında, Sultanhanı Kervansarayı’nın tarihi ve kültürel önemi hakkında bilgi alan vali yardımcıları, kervansarayın restorasyon çalışmaları ve turist çekim potansiyeli üzerine incelemelerde bulundu. Ardından, Sultanhanı Halı Onarım Atölyesi’ni ziyaret eden heyet, el dokuma halıların onarımı ve korunması süreci hakkında ayrıntılı bilgi edindi.

Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, Vali Yardımcılarımızın ve kaymakamlarımızın ilçemize olan ilgisi bizleri son derece mutlu etmiştir. Ziyaretleriyle hem tarihi mirasımıza hem de el sanatlarına olan desteklerini gösterdiler,” ifadelerini kullandı.

Heyet, ziyaret sonunda ilçede bulunan tarihi ve kültürel değerlerin korunmasına yönelik çalışmalara devam edileceğini belirtti. Başkan Solak, Vali Yardımcılarımıza ve Kaymakamlarımıza nazik ziyaretlerinden dolayı şükranlarımızı arz ediyoruz dedi.

Hakan Hidayet Deniz