Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’ın sosyo-ekonomik yatırımları masaya yatırıldı

Aksaray 2023 yılı 3.

Aksaray 2023 yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda yapıldı.

Aksaray’da yatırım yapan kurum ve kuruluşların kürsüye çıkarak Aksaray’da yapılan yatırımlar ve projelerle ilgili bilgiler verdiği toplantıya Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak başkanlık yaptı. İllerdeki yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin yerel ve bölgesel kalkınma perspektifiyle değerlendirildiği, bunlara ilişkin sorunların çözülmesinde ve sahip olunan potansiyelin değerlendirilmesinde kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun sağlandığı ve yılda 4 defa yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında kurumların temsilcileri tek tek kürsüye çıkarak Aksaray’da yapılan ve yapılacak olan projelerini dile getirdi.

Toplantıda konuşan MEDAŞ temsilcisi; “2023 yılında Aksaray için planlanan yatırım tutarımız 213 milyon TL. Aksaray’da toplam 42 projede çalışmaktayız. Malileştirme tutarımız yaklaşık 60 milyon TL olup,  sahadaki fiziki değerlendirmemiz 130 milyon TL seviyesindedir” dedi.

TEİAŞ temsilcisi; “Kurumumuzun Aksaray’da bir adet projesi bulunmakta. Şereflikoçhisar enerji üretim hattı. 35 kilometrelik hattın ihalesi bu ayın sonunda yapılması planlanmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Aksaray Üniversitesi temsilcisi; “Aksaray Üniversitesi’nin toplam proje sayısı 7 olup, şu ana kadar parasal gerçekleştirmesi %8,37 olarak gerçekleşmiştir. Fiziki gerçekleşmesi %18,83 olarak gerçekleşmiştir” diye konuştu.

Konya Orman Bölge Müdürlüğü temsilcisi; “Aksaray’da 4 adet projemiz var. 3’ü devam ediyor. Biri ihale aşamasından proje aşamasına geldi. 10 milyon 600 bin TL ödeneğimiz var” dedi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü; 1Aksaray’da 3 adet devam eden projemiz var. Pir Ali Sultan Türbesi ve Eskil Ulu Cami işlerini bu yıl sonunda bitirmeyi planlıyoruz. 2. Kılıçaslan’ı da bitirmeyi planlıyoruz bir aksilik olmazsa” dedi.

Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü; “Devam eden toplam proje sayımız 10’dur. Toplam proje tutarımız 3 milyar 411 milyon TL’dir. Aksaray’da 2023 yılında 3 projede çalışmaktayız. Aksaray-Ortaköy 6. Bölge hudut yolumuz, Aksaray-Nevşehir-Güzelyurt yolumuz ve Aksaray-Nevşehir yolumuz. Aksaray-Ortaköy yolunda çalışmalarımız devam etmektedir ve yıl sonuna kadar çalışmalar devam edecektir. Aksaray-Nevşehir-Güzelyurt yolumuzda da çalışmalarımız devam ediyor. Bu sene sonuna kadar bu yolu %80-90 civarında bitirmeyi hedefliyoruz. Diğer işimiz ise Kayseri Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü denetiminde devam eden Nevşehir-Aksaray devlet yolu. Burada da çalışmalar devam etmektedir” diye konuştu.

DSİ 4. Bölge Müdürlüğü; “2023 yılında Aksaray’da devam eden iş sayımız 29’dur. Bunlardan 3’ü bitti, devam eden 8, 18 işimiz de ihale aşamasındadır. Toplam proje tutarımız 3 milyar TL’dir.  Mamasın sulama yenileme projesinin inşaatı devam etmektedir. Aksaray içme suyu işimiz yüzde %82 seviyesinde, Ulu ırmak-Mamasın yenileme işimiz %28 seviyesinde” ifadelerine yer verdi.

Aksaray İl Özel İdaresi temsilcisi; “Bizim bu yıl 17 adet projemiz var. Bunlardan 2 tanesi ulaştırma, 4 tanesi inşaat, 7 tanesi tarım, 2 turizm ve 2 tanesi de içme suyu projelerimiz var. Sultanhanı İlçe Jandarma hizmet binası tamamlandı. Ihlara Vadisi karşılama merkezi yapım işi %35 seviyesinde. Ihlara vadisi ile ilgili bir sıkıntımız var. Ödenek sorunu var, inşallah bu sorunları giderip en kısa zamanda bitirmeyi hedefliyoruz. Acil çağrı merkezi binamızın %75’i tamamlandı, Alayhan Jandarma Karakol hizmet binası tamamlandı, Yunus Emre Türbesi restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor. Demirci kasabamızda bulunan taş ocağında taş kırım çalışmaları başladı. Kendi araçlarımızla yollarımızı yapmaya devam ediyoruz. Bu yıl bütün yollarımızı Özel İdaremizin araçlarıyla yapıyoruz” dedi.

Haber Avni Kuru