Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’ın potansiyelleri ve karşılaştığı zorluklar gündeme geldi

Aksaray Valisi Mehmet Ali

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Aksaray’da gazetecilik mesleğini icra eden basın mensupları ile bir araya geldi. Aksaray Turizm Uygulama Oteli Salonunda, basın mensupları ile buluşan Vali Kumbuzoğlu, günün anlam ve önemine dair konuşmasını yaparken, gazetecilerin gününü de tebrik etti.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Bir program ile buradayız ama bu demek değil ki bundan sonra görüşmeyeceğiz. Valilik olarak sizlerle çalışmak bizler için çok önemli. Sizlerle bir paydaş olarak birlikte devamlı çalışmayı istediğimizi özellikle vurgulamak istiyorum. Yeni yılınızı da bu vesile ile tebrik ediyorum. Bu güzel gününüzü bugün burada birlikte kutlayalım istedik. Sadece bugünler değil tüm günler sizin. Her gününüz başarılı ve dolu dolu geçsin. Temennimiz iyi haberler vermeniz. Hem başarılı hem de güzel haberler vermenizi canı gönülden temenni ediyorum. Doğru haberi sezmek, bulmak, yakalamak yetenek işidir. Tecrübe ve bilgi ister. Ancak, haberi doğru yapmak sorumluluk işidir. En çok da empati ister” diyerek sözlerine başladı.

Vali Kumbuzoğlu, sözlerinin devamında “TBMM’de yaklaşık 10 yılım geçti. Bu süre zarfında yaklaşık 120 basın mensubuyla birlikte çalıştım. Dolayısıyla basın mensupları arkadaşlarımızla çalışmak adeta benim için vazgeçilmez bir unsur. Sizinle iç içe olmak bana enerji veriyor. O yüzden Aksaray Valiliği olarak bütün çalışma faaliyetlerimizle uygun bir zamanda inşallah sizlerle daha geniş zamanlarda bir araya gelip istişarelerde buluşacağız. Görüşmenin devamlılığı her zaman sağlıklıdır. Aksaray’da yaklaşık 5 ay dolmak üzere. Halkla, vatandaşlarımızla, yaşlılarımızla, gençlerimizle sürekli iç içe olmak istiyoruz. Aksaray’ın her noktasında görüşüyoruz, çalışıyoruz ve samimiyet bağlarımızı da güçlendirmeye çalışıyoruz. Muhtarlarımız, idari amirlerimiz, vali yardımcılarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte bütün sokakları gezmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Aksaray’ın marka şehir olma yolunda ilerlediğini ifade eden Vali Kumbuzoğlu, “Aksaray’ın muhteşem bir sanayisi var. Aksaray’ın OSB’si çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Aksaray OSB’si yılda 10 binden fazla göç alıyor. Aslında birçok ilimiz göç veriyor ama Aksaray göç alıyor. Bu nedenle inşallah altyapı çalışmalarımızı da buna göre ayarlamamız gerekiyor. 5 ilçemize Organize Sanayi Bölgesi kurduk. Eksikliklerimizi de takip ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Sözlerinin devamında Aksaray’ın turizm, ticaret, tarım, eğitim, sağlık ve spor gibi alanlarda daha fazla öne çıkması için desteklemelerin yapılacağını dile getirirken var olan eksiklikler için “Bu sorunları birlikte aşacağız. Önemli olan ortak sevdamız Aksaray ve milli değerlerimiz doğrultusunda hareket etmek” ifadelerine yer verdi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında düzenlenen programa Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Vali Yardımcıları birim amirleri ve çok sayıda basın mensubu katılım sağladı.

Haber: Ağustos Gerçe