Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’ın kadın adayları seçime hazır!

Aksaray’ın kadın adayları seçime

Aksaray’ın kadın adayları seçime hazır!

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Aksaray’da AK Parti, İyi Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Memleket Partisi listelerinde kadın adaylar yarışacak. Aksaray’da Memleket Partisi 1. Sıradan kadın aday göstermesiyle ön plana çıkarken, diğer 3 partide de kadınlar 3. sıraları kaptı.

Aksaray’da 14 Mayıs seçimlerinde yarışacak olan partilerin kadın adayları ön plana çıkıyor. Kadınların siyasette yer alması özellikle kadın seçmenleri sevindirirken, adaylarda seçim çalışmalarında kadın vurgusunu ön plana çıkarıyor. Ev hanımı Serpil Alaboyun Memleket Partisi’nden 1. sıradan milletvekili adayı gösterilirken, Diş Hekimi Sevinç Kasal AK Parti 3. sıra, Eczacı Naciye Akkuş Türk İyi Parti 3. sıra, Eğitimci-İş İnsanı Çiğdem Er ise MHP 3. sıradan aday gösterildi.

“AKSARAY’DA İLK DEFA BİR EV HANIMI ÖNCE KURUCULAR KURULUNDA VE PARTİ MECLİSİNDE YER ALDI, ŞİMDİ 1. SIRADAN ADAY”

Aksaray’da ev hanımı olarak seçilme şansı olan tek aday olduğunu belirten Memleket Partisi 1. Sıra Milletvekili Adayı Serpil Alaboyun,  “Ev hanımlarının temsilcisi olarak karşınızdayım, Meclis’te temsilciniz olmaya adayım. 14 Mayıs hem milletvekilliği seçimi var hem de Anneler Günü. Annelerin mutlu olduğu yerde herkes mutludur. Çocuklar mutludur, ülke mutludur. Ülkemizde pek alışık değiliz ev hanımlarının parlamentoda görmeye ama Aksaray da bunu başaracağız. Bir anneyi, bir ev hanımını Meclis’e göndereceğiz inşallah. Aksaray’da ilk defa bir ev hanımı önce kurucular kurulunda, sonra parti meclisinde yer aldı. Şimdi de birinci sıradan adayım. Biz, parti olarak kadınlarımıza çok değer veriyoruz. Aksaray’da bir gelenek yıkıldı. Memleket Partisi 1. sıra adayı olarak sizlerden biriyim. Ev hanımıyım. Samimi, içten, doğal, halktan biriyim. Ülkemizi güzelleştirmeye evlerden başlayacağız. Bir anne mutluysa, mutlu çocuklar yetişir.” dedi.

“KADININ DEĞDİĞİ HER YER DAHA DA GÜZELLEŞECEK”

AK Parti 3. Sıra Milletvekili Adayı Sevinç Kasal, kadınlara seçme seçilme hakkı verilmesinden sonra kadınların Meclis’te yer almasının en doruk noktada olduğu günlerin yaşandığına dikkat çekerek, “Toplumu doğuran, yetiştiren kadınlardır. Topluma her türlü meslekten evlat kazandıran, gelecek kazandıran hanımlarımızın siyasette de yer alması çok önemlidir. Kadının değdiği her yer daha da güzelleşecek diye düşünüyorum. Nasıl kadın evin süsüdür inşallah toplumun sosyal hayatında zenginliğidir. Kadınların siyasette yer alması çok önemlidir. Ak Parti’de, İlknur İnceöz ile başlayan süreçten bu yana mutlaka her seçimde bir kadın aday oluyor. Bu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kadınlara verdiği değerin bir göstergesidir.” dedi.

“SEÇME SEÇİLME HAKKI AVRUPA’DAN ÖNCE TÜRK KADININA VERİLDİ”

Kadının elinin değdiği her şeyin güzelleştiğini ifade eden İyi Parti 3. Sıra Milletvekili Adayı Naciye Akkuş Türk, “Mutfaktaki yangını kadınlarımız görüyor.  Çocuklarını okula gönderirken beslenmeden diğer tüm ihtiyaçlara kadar tüm sıkıntıları kadınlarımız biliyor. Ailenin sorunlarını, sıkıntılarını biz kadınlar biliyoruz. Bizim genel başkanımızda bir kadındır. Her zaman onunla gurur duyduğumu belirtirim. Siyasette kadınlar mutlaka yer almalıdır. Mustafa Kemal Atatürk Avrupa’dan çok daha önce bizlere seçme ve seçilme hakkını vermiştir. Her zaman kadın, erkeğin yanında durur. Eski Türk toplumlarında da kadın çok önemli bir yere sahiptir. Osmanlı’da da padişah anneleri çok önemli görevler üstlenirdi. Osmanlı’da kadına çok değer verirdi. Bilim, sanat, ekonomi, siyaset gibi her alanda kadınlar mutlaka yer almalıdır.” dedi.

“CANIM KADINLARIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

MHP 3. Sıra Milletvekili Adayı Çiğdem Er, “Ben hem kadınlarımızın, hem Aksaray’ımızın sorunlarını bilen bir kadınım. Okul öncesi öğretmeniyim. Köy, kasaba ve merkezde özverili ile çalıştım. Kadın hayatın tamamıdır. Evinde yemeğini pişirir, tarlada ekinin biçer. Çocuğun psikoloğu, ilk doktoru kadınlarımızın sesi olarak, onların bir temsilcisi olarak yola çıktık. Kadınlarımızla beraber samimiyetle yürüyoruz. Ben, canım kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Onlardan biri olmam sebebiyle, onlardan aldığım samimiyet ve dualar ile çok büyük bir moralle çalışıyoruz. Hayatın ta kendisi olan kadınlarımız siyasette neden olmasın?” dedi. Türkiye Yüzyılı’nda büyük bir Türkiye’ye ilerlemek için hep birlikte çalıştıklarını ifade eden Er, “Kadınlarımız ile gençlerimiz ile amcalarımız, teyzelerimiz ile kardeşlerimiz ile beraber onların hayır duaları ile çalışıyoruz. Çok büyük bir sevgileri var. Hepsine çok teşekkür ediyorum.” dedi. Haber: Fatma ALTINOK