Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKSARAY’IN İLK SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMANI

aksaray’da ilk kez hayata

aksaray’da ilk kez hayata geçirilen sosyal güvenlik vemüşavirlik bürosu sahibi saffet Çalışkan yaptığı çalışmalar hakkında bilgilerverdi.

Çalışkan “yaklaşık 3 ay önce sosyal güvenlik vemüşavirlik bürosu açtım. burada ağırlıklı olarak yurt dışında çalışanhanımefendileri oradaki ev hanımlığı sürelerine oradan ilgili belediyeninİkametgah belgesi ile ev hanımı sürelerini burada borçlanarak hizmettensayılmasını sağlıyoruz. yine hanımefendilerin çalıştıkları süreler aynı zamandabeyefendilerin de çalıştığı süre ilgili kastan aldıkları hizmet belgelerinibize göndermesi halinde, bir de bizim hazırlamış olduğumuz özel vekaletname ilebize konsolosluktan gönderilmesi halinde biz yurtdışındaki vatandaşlarımızınburada hizmet borçlanmalarını 3201 sayılı kanun kapsamında hizmet borçlanmalarınıonlar adına yapmaktayız. sadece hizmet borçlanması yetmemekte. ayrıca hizmetsüresi ve yaş kaydı da aranmakta. Önemli bir hususta oradaki kesin dönüşşartlarını taşıyor olması. kesin dönüş şartı; bulunduğu ülkede ücret karşılığıuzun vadede yada kısa süreli çalışmaması, orada işsizlik ödeneği gibi sigortaödemesi almaması ve sosyal yardım ödeneği almaması durumuna denir. eğerbunların hepsini taşıyorsa bir muvafakat name imzalatarak onlar adına emeklimaaşını buradan bağlatıyoruz.

toparlayacak olursak yurtdışındaki vatandaşlarımız burayagelmeden bir vekaletname ile ilgili yerden alacağı hizmet belgelerini göndermeleriile onları buradan onlar adına 3201 sayılı kanuna göre hizmetborçlandırmalarını yapıyoruz, şartlar oluşmuşsa da emekli aylığı bağlıyoruz.bunun dışında yaklaşık 42 sosyal güvenlik kurumu’nda her kademesinde hizmetverdim. en son karadeniz bölge müdürlüğü daha sonra aksaray İl müdürlüğüyaptım. dolayısıyla bilgi birikimlerinden faydalanarak, ssk, baĞ-kur, emeklisandığı ve genel sağlık sigortası kapsamında başvuruda bulunan vatandaşlaracevap vermeye çalışıyoruz. vatandaşlarımızın özellikle emekli sandığıkapsamında bilgiler vermeye çalışıyoruz.

toparlayacak olursak ssk emekli sandığı baĞ-kur ve genelsağlık sigortası kapsamında danışmanlık hizmeti veriyoruz burada ağırlıklıolarak da yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın alacağımız bir vekaletname ileoradan gönderecekleri hizmet belgesi veya ikametgah belgeleri ile ve hizmetborçlandırmalarını yapmak ve de şartları tutuyorsa emeklilik maaşı bağlamaişlemlerini yürütmekteyiz.

İnsanların bize ulaşabilmesi için telefon numaramız 0532541 0270 aynı zamanda bu numarayla whatsapp üzerinden de bilgi almaktayız. [email protected] adresimiz de aktif olarak kullanıyoruz. bu mail adresimizle deyurtdışındaki vatandaşlarımız ilgili belgelerini gönderebilmekte vehaberleşmekteyiz. ayrıca 0535 327 02 77 telefon numaramızdan iletişimsağlayabilirler. ayrıca minarecik mahallesi 559 sokak numara 34 refika akalınİş merkezi kat 1 aksaray adresimize şahsen başvurabilirler. sabit numaramız ise0382 215 70 31 telefon numarasından da bize ulaşabilirler. pazar günleri hariçhaftanın 6 günü burada hizmet vermekteyiz” dedi.

haber yaşar k.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Konya-Aksaray yolunda yaşanan kaza sonucu
Sıradaki Haber Aksaray’da direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü ölümle burun buruna geldi