Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’ın dış ticaret verilerinde çarpıcı değişim; İşte detaylar

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından düzenli olarak yayımlanan il sunumu verileri kapsamında Aksaray’ın da içerisinde bulunduğu Nisan ayı il sunumu verileri yayımlandı. Yayımlanan veriler kapsamında Aksaray 2022/2024 yıllarında gerçekleştirmiş olduğu ihracat rakamları netlik kazandı.

TÜİK tarafından yayımlanan veriler kapsamında Aksaray’ın yıllara göre ihracat rakamlarındaki değişiklikler netlik kazandı. Yayımlanan il sunumu verileri kapsamında Aksaray’da 2022 yılın ihracat oranının 2023 yılına kıyasla daha yüksek olduğu görülürken 2024 yılının ilk çeyreğinde ihracat rakamları merak uyandırdı. Detaylar haberimizde…

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan veriler kapsamında Aksaray’da 2022 yılında elde edilen ihracat rakamları 214,5 milyon dolar oldu. Bu rakam 2023 yılı için ise düşüş yaşayarak 151,3 milyon dolar olarak kaydedildi.

TÜİK’in yayımlamış olduğu son veriler kapsamında ise Aksaray’ın 2024 yılının ilk çeyreği içerisinde elde etmiş olduğu ihracat rakamı 32,4 milyon dolar oldu.

Bu veriler göz önünde bulundurularak yılsonuna kadar Aksaray’ın ihracat rakamlarında nasıl bir değişiklik yaşanacağı ise merak konusu oluyor.

Ağustos Gerçe