Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKSARAY’IN AKCİĞERİ OLACAK

ak parti aksaraymilletvekili İlknur

ak parti aksaraymilletvekili İlknur İnceöz aksaray belediye başkanı haluk Şahin yazgı’nın enönemli projeleri arasında yer alan ve eski tmo alanına inşa edilecek olan selçuklupark projesi’nin yapım çalışmalarını yerinde inceledi

milletvekili İlknurİnceöz yaptığı açıklamada “ Şehirleşme konusunda çok ciddi adımlar atılanaksaray’ımızda uygun olmayan şekilde yoğunluk ve sıkışıklık yaşanıyordu uzunyıllardır bundan 10 sene önce konuştuğumuz bir konuydu siloların kaldırılmasıve taşınması ama bir türlü uzlaşma gerçekleşememişti. aslında çok nizami olanbir konu belediye başkanımızın gayretleriyle çözüme kavuşturulması çok önemli. silolartaşınmış şehir merkezinde nefes alacak şehrin akciğeri olacak şekilde bir parkprojesi gördük. resmini gördüğümüz parkın havuzu şu anda yapılıyoryeşillendirmesi yapılacak. daha sonrada bu projenin inşallah kütüphane vekonferans salonu ihalesi yapılacak. ama aksaray’lı hemşerilerimizin çok nezihbir parka kavuşabilmesi için öncelikle bunu ihale etti başkanımız. böylebütüncül birleşik bir projenin kısa sürede hayata geçecek olmasından dolayıbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum.  aynızamanda burası selçuklu mimarisine uygun yapılan bir kültür park olacak.İnşallah 15 aralık’ta bitirilmiş olacak. Şehir merkezinde herkesinulaşabileceği bir kütüphane olacak. bu çok önemli havanın güzelliğine göredışarda havanın durumuna göre içeride aktivitelerin gerçekleştirileceğimuhteşem nezih bir yeri aksaray’ımıza kazandıran belediye başkanımıza çokteşekkür ediyorum..”şeklinde konuştu.  

belediye başkanı halukŞahin  yazgı “selçuklu park projemiz bunoktaya gelene kadar çok büyük emek sarf edildi. harcama yapıldı. allaha çokşükür şu anda bitme aşamasına gelindi. bu parkımızı gelecek ayın ortalarındateslim alıp vatandaşlarımızın kullanımına açtıktan sonra gelecek aylardan itibarende inşallah inşaatımızın ihalesine çıkmayı planlıyoruz. tabi inşaat büyükolduğu için o 1-1,5 yıl gibi sürecektir. ama o süreçte tamamlandığı zaman bubölge bu şehrin hem nefes alabileceği bir nokta olacak. hem de kültürelfaaliyetlerin gerçekleştirileceği bir alan olacak. Çünkü aksaray’ımızda ne bukadar büyük bir konferans salonun ne de kütüphanemiz var. İki etkinliğinde bunoktada paylaşılacağı bir alan oluşturacağız ”dedi.

milletvekili İlknurİnceöz ve başkan yazgı ile belediye meclis üyeleri ve parti teşkilat mensupları park alanında çalışmaları yerindeincelediler.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından
Sıradaki Haber TÜİK, İnşaat maliyet endeksini açıkladı