Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’daki Somuncu Baba Sanat galerisi yeniden açılmalı

  Geçtiğimiz yıl Somuncu

 

Geçtiğimiz yıl Somuncu Baba Külliyesi’nde açılan sanat galerisinin yeniden açılması isteniyor. Binlerce ziyaretçinin gezdiği galeri Aksaray’ın tanıtımına da katkıda bulunuyordu.

Somuncu Baba ve yaşadığı döneme ait etnografya eserlerinde sergilendiği sanat galerisine gelen ziyaretçiler buranın kapanmış olmasından dolayı üzüntülerini ifade ediyorlar.

Binlerce kilometre seyahat eden ve değerli objeleri toplayarak onlara yeni bir bakış açısıyla yorumlayan ve sergileyen Ahmet Sefa’da istenirse yeniden daha güzel bir sergiyi açabileceğini belirterek şunları söyledi. “Yıllardır bu konuda amatör bir ruh, profesyonel bir bakış açısıyla çalışıyorum. Somuncu Baba ve dönemini çeşitli illeri gezerek, yüzlerce konusunun uzmanı insanla görüştüm. Aksaray’ın tanıtımı için çok emek verdim. Bu konuda şehrimizin yöneticilerinden de destek gördüm. Her birine ayrı ayrı teşekkür ederim.”

‘Yüksek bir insan topluluğu olan Türk Milleti’nin tarihi bir özelliği de, güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir.’ Diyen Atatürk’ün sözünü hatırlatan Ahmet Sefa; Aksaray’ın gelişmesi ve tanınması yolunda sanatın yeterince ön plana çıkarılmadığını düşünüyorum. Aksaray’ı seviyorum ve hizmet etmeyi sürdüreceğim dedi.

Yıllardır Aksaray Hatırası hediyelikleri üretimi yapan ve bu konuda gönüllülük esasına göre çaba sarf eden Ahmet Sefa, Aksaray’ı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin memleketlerine dönerken götürebilecekleri ve hatıra olarak saklayabilecekleri birbirinden farklı yüzlerce irili ufaklı hediyeliklerin Aksaray’da satış noktası olmasında büyük katkı sağlayacağı ifade edildi.

Haber: Fatma ALTINOK