Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da zihinsel engellilerin açtığı sergi göz kamaştırdı

Aksaray Aile ve Sosyal

Aksaray Aile ve Sosyal hizmetler il Müdürlüğüne bağlı Aksaray Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde yetişen zihinsel engelli bireylerin el emeği ürünleri, Nora Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen kermeste sergilendi.

Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Aile ve sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk, Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar, Defterdar Kaya Kurşun, İl Çevre Müdürü Ali Özcan, İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç. Sosyal Yardımlaşma Vakıf Müdürü Ali Rıza Sözeriyim Aksaray Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Refik Tezcan, Aksaray Özürlülüler Deneği Başkanı Bekir Kaya, Mavi Ay Derneği Başkanı Gül Koyuncu, kurum müdürleri ve vatandaşların katıldığı açılış töreni coşkulu alkışlar eşliğinde gerçekleşti.

Sergide birbirinden güzel eserler yer alırken, zihinsel engelli bireylerin yaratıcılıkları ve yetenekleri göz kamaştırdı. Vali Yardımcısı Balak, sergideki eserlerin rehabilitasyon edilen insanların potansiyellerini yansıttığını ifade ederek, emeği geçen herkesi tebrik etti.

Mavi Ay Derneği Başkanı Gül Koyuncu, yaptığı açıklamada eğitim ve rehabilitasyon çalışmalarının önemine vurgu yaparak, “İnsanımız azmini yitirmezse engeller aşılır” dedi. Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk ise; 30 zihinsel engelli bireyin katıldığı atölye çalışmasında öğrencilerin el becerilerini geliştirdiklerini ve üretime katıldıklarını vurguladı.

Sergi kermes, 3 gün boyunca halka açık olacak. Ziyaretçiler, satın aldıkları ürünlerle zihinsel engellilerin gelişimine katkı sağlayacak. Eserler, zihinsel engellilerin ne kadar değerli ve yetenekli olduklarını bir kez daha ortaya koydu. Bu güzel etkinlik, toplumun her kesiminden insanların engelli bireylere destek vermesine vesile olacak. Haber; Fatma Altınok