Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Zehirli Sarıkız örümceği paniği

Topakkaya Beldesi’nde bulunan bir

Topakkaya Beldesi’nde bulunan bir vatandaş, balkonunda hareket eden böceği cep telefonuyla çekerken, beklenmedik bir tehlikenin farkına vardı. Yapılan inceleme sonucunda böceğin zehirli “Sarıkız” adlı örümceğe ait olduğu belirlendi.

Vatandaşın dikkatli gözlemi sayesinde sarıkız örümceği tespit edildi. Evinde çıkan vatandaş tedirgin oldu. Özellikle çocuklar ve evcil hayvan sahipleri için potansiyel bir tehlike oluşturan bu örümceğe karşı görüldüğü yerde elle temas edilmemesi konusunda yetkililer uyarıda bulunuyor.

Sarıkız örümceği hakkında bilgi veren uzmanlar, zehirli olması nedeniyle temasın sakıncalı olduğunu belirtiyor. Zehirli ısırıkların ciltte tahriş, kızarıklık ve şişmelere yol açabileceği ifade ediliyor. Bu tür örümceklerin evlerde ve bahçelerde sıkça rastlanabileceği ve özellikle sıcak hava koşullarında aktif oldukları vurgulanıyor.

Yetkililer, sarıkız örümceği görülen bölgelerde dikkatli olunması, özellikle çocukların ve evcil hayvanların bu tür böceklerden uzak tutulması konusunda uyarılarda bulunuyor. Eğer bu tür bir örümcek görülürse, uzman ekiplerin veya ilgili sağlık kuruluşlarının hemen bilgilendirilmesi gerektiği belirtiliyor.

Topakkaya Beldesi sakinleri, bu uyarıları dikkate alarak evlerinde ve bahçelerinde gerekli tedbirleri alarak, olası riskleri minimize etmeye çalışıyor.
Haber; Ağustos Gerçe

Aksaray Belediyesi güvenli ulaşım için
Sıradaki Haber Yol yapımında hız kesmeden devam: Aksaray Belediyesi şehir içi ulaşımı yeniliyor!