Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Yörükler 1. Hıdrellez Doğa Şenlikleri başlıyor

Yörükler 1. Hıdrellez Doğa Şenlikleri 5 Mayıs Pazar günü başlıyor.

Yörükler 1. Hıdrellez Doğa

Aksaray’da Yörükler 1. Hıdrellez Doğa Şenlikleri yapılacak. Kutlu Köyü Muhtarlığı tarafından düzenlenen Yörükler 1. Hıdrellez Doğa Şenlikleri 5 Mayıs Pazar günü saat 13.00’te başlayacak.

Hıdrellez etkinlikleri bu yıl Kutlu köyünde Yörükler 1. Hıdrellez Doğa Şenlikleri kapsamınca düzenlenecek. Şenlik fidan dikme etkinliği ile başlayacak olup sokak oyunları, yüz boyama,  halat çekme, torba yarışı ve yumurta taşıma yarışmaları ile devam edecek.

Şenlikte Aksaray alt yapı futbol takımları dostluk maçı, thai boks gösterisi ve birbirinden çeşitli etkinlikleri kapsayacak.

Kutlu Köyü Muhtarı Yüksel Tevatir, şenliğe yönelik yaptığı açıklamasında;  “Ünlü Halk Ozanı Arif Delen, ses sanatçısı İsmail Ok, Yörük sanatçılardan Adem Güleç ve Mehmet Ali Kaçar’ın sevilen oyun havalarıyla Hıdırellez coşkusunu yaşayacağız.  Yörüklerin meşhur sac böreğini ve döner lezzetini tatmak ve birbirinden güzel etkinliklere katılmak için 5 Mayıs 2024 saat 13.00’te Kutlu köyünde yapılacak olan 1. Hıdrellez Doğa Şenlikleri’ne tüm Aksaraylı hemşehrilerimizi davet ediyoruz.”  dedi.

Haber: Fatma Altınok