Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Yeni Devlet Hastanesinin Çok Yakında Temeli Atılacak

  Aksaray Belediyesi Başkanı

 

Aksaray Belediyesi Başkanı Dr. Evren Dinçer, basın buluşmaları kapsamında Aksaray FM’de düzenlenen programda gazetecilerle bir araya geldi. Gazeteciler sordu Başkan Dinçer cevapladı. Gazetemizin Sorumlu Müdürü Yaşar Karatay’ın sorularını Başkan Dinçer yanıtladı.
Yeni yapılacak Devlet hastanesi ile ilgili soru yönelten Gazeteci Yaşar Karatay, daha önce 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde “Devlet Hastanesi Projesi” konusunda açıklama yapan Başkan Dinçer’e Aksaray’ımız yeni Devlet Hastanesine kavuşacak mı? Sorusuna şu ifadelerle açıklayan Başkan Dinçer; ”Şimdi biz o açıklamayı yaptığımızda on ocak çalışan gazeteciler günü içerisindeydi. Bizim gelecek zamanlara dair Aksaray Belediyesi olarak yapacağımız ve planladığımız, düşündüğümüz bir vizyon açıklaması çerçevesinde bu gerçekleşti. Yaptığımız çalışmalar var örnekleri olan yerler var ve biz bu işin neresinde olabiliriz? Bu işe Aksaray Belediyesi olarak da nasıl katkı, Aksaray’da sağlık sektörüne nasıl katkı sunarız ve vatandaşlarımıza hizmet ederiz diye bir çalışma içine girmiştik. Bununla ilgili çalışmamamız kendi içimizde tamamladık tabi ki. Bunu da kısmen orada kamuoyunda paylaştık sizler aracılığıyla. Tabi daha sonra geldiğimiz süreç içerisinde bakanlığımızın bununla ilgili bir açıklaması oldu. Aksaray’ımıza yeni devlet hastanesi yapılmasıyla ilgili Cengiz Aydoğdu Milletvekilimiz sağ olsunlar takip ettiler konuyu, şu an yatırım programına alındı. Yer konusu ve nerede ilgili çalışmalar, araştırmalar devam ediyor.” dedi
Devlet Hastanesi Projesinin temelini biz attık ama Sağlık hizmetlerine devlet kontrollerinde oluyor diyen Başkan Dinçer sözlerine şu şekilde “Bakanlığımız tarafından bununla ilgili karar verildikten sonra da Aksaray’ımız yeni bir devlet hastanesine kavuşacak, hal böyle olunca yani şimdi devletimiz tarafından yapılan temel kamu hizmetidir. Malum sağlık hizmetleri devletimiz aracılığıyla yürütülüyor. Yani yerel yönetimler de bu hizmeti verebilir ama önceliği bu iş değildir. Devlet tarafından, Merkezi idari tarafından bu hizmetlerin verilmesi gerekir. Öncelik tabi ki elbette oranındır. Bizim ki daha ayrıdır. Devlet hastanesi işin içine girince tabi ki bizim için ikinci plana düştü ya da daha geri planlara düştü. Dolayısıyla biz onunla ilgili çalışmamızı şu an dondurmuş durumdayız. Devlet hastanesinin hastanemiz öncelikli aşamada şuan. Onu güzelce hızlı bir şekilde hükümetimiz tarafından yapılması neden, işte biz istikrar diyoruz. Neden Sayın Cumhurbaşkanımızı tekraren ülkemizi yönetsin, şehrimize fayda sağlasın diyoruz işte en kendisi içerisinde şu an planlanmış bir devlet hastanesi projemiz var bu işte inşallah haftaya kabinemiz, hükümetimiz kurulduktan sonra yine milletvekillerimiz öncelikli işler olarak takip edeceğimiz işler arasında yer alıyor. “ dedi.
Hastane çevresine yapılması beklenen Misafirhane Projesi hakkında açıklama yapan Başkan Dinçer; “ Onunla ilgili aşamamız şu an ihalemizi verdik temel atma töreni yakın zamanda gerçekleştireceğiz. İnşaatı başladı, şu an temelin belli bir kısmı da zaten atılmış durumda onun yan tarafında hastane bölgesine giden vatandaşlarımız göreceklerdir. Hastanemize giderken sağ tarafta bir etrafı çevrilmiş önünde şuan tabelamız var. İnşaatımız devam ediyor. Havalar biraz düzelsin sizlerin de katılımıyla güzel bir temel atma töreni gerçekleştireceğiz. İnşaatımız devam ediyor. Onun yan tarafında da bir cami külliye projemiz var. Onun ihalesini de verdik. Ve buradan şehrimize duyurmuş olalım. Hayırlı olsun. İnşallah onunda aynı zamanda ya da ardından temel atma törenini gerçekleştireceğiz. “ ifadesini kullandı.
Haber: Fatma Altınok