Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Yaz Kur’an Kursları ve Vekaletle Kurban Organizasyonları Masaya Yatırıldı!

Aksaray İl Müftülüğü ve

Aksaray İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfının işbirliğiyle “Yaz Kur’an Kurslarının Etkinlik ve Verimliliği” konulu konferans ve “2024 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleşen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın açış konuşmasıyla devam eden programda Müftü Işıldar, yaz Kur’an kurslarının genç nesiller için büyük bir önem taşıdığını ifade etti. Vekaletle kurban organizasyonlarına değinen Müftü Işıldar,  sadece Türkiye’nin değil dünya çapında öneme sahip olduğunu ve İslam dini açısından hayırlı olduğunu hatırlattı.

Programa konuşmacı olarak katılan Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi İshak Özgel, “Müddessir Suresi Bağlamında Yaz Kur’an Kurslarının Etkinlik ve Verimliliğinin Artırılması” konulu konferans verdi.

Özgel, konuşmasında Müddessir suresinin ilk 7 ayetinin üzerinde durarak, din eğitim alanında görev yapanlara yönelik bilgiler verdi. Diyanet İşleri Başkanı Başkanlık Müftüsü Hayri Erenay, “2024 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu” üzerine detaylı bilgiler verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV tarafından kurban kesim organizasyonunun titizlikle yürütüldüğüne dikkat çeken Erenay, dünyanın farklı yerlerinde birçok ülkede deneyimli insanlar tarafından yapıtlığını vurguladı.

Fatma Altınok