Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Yaz Kur’an Kursları öncesi eğitim düzenlendi

Aksaray İl Müftülüğü, yaz döneminde cami ve kurslarda görev yapacak din görevlilerini hizmete en iyi şekilde hazırlamak amacıyla bilgilendirme seminerleri düzenledi.

Aksaray İl Müftülüğü, yaz

2025 yılı Yaz Kur’an Kurslarına yönelik gerçekleştirilen bu seminerlerde, merkez ve merkeze bağlı köy ve kasabalarda görev yapan İmam-hatipler, müezzin-kayyımlar ve Kur’an Kursu öğreticileri yer aldı.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerlerin açılış konuşmasını İl Müftüsü Veysel Işıldar yaptı. Yaz Kur’an Kurslarının önemine değinen Işıldar, şunları kaydetti: “Yaz Kur’an Kursları bizim çok önem verdiğimiz konulardan birisidir. Zira burada öğretilen bilgiler pek çok insanımızın ömür boyu unutmadığı bilgiler oluyor. Bizler bu seminerleri düzenleyerek gelişen ve değişen nesle dinimizi en güzel şekilde anlatmanın, onların dili olan sevgi dili ile konuşmanın çabası içindeyiz. Her birerlerinizin Yaz Kur’an Kurslarında daha iyi neler yapabiliriz diye gayret göstereceğinize inanıyorum. Kurslarımızın şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

İki gün süren eğitimlerde din görevlilerine, “temel ilk yardım becerileri, yaz Kur’an kursu uygulama esasları, öğrenci kayıt işlemleri ve mahremiyet eğitimi” gibi başlıklar altında kapsamlı bilgiler aktarıldı. Konular uzmanlar tarafından sunum ve uygulamalı anlatımlarla işlendi.

Fatma Altınok