Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da yasak ağ operasyonu: 1000 metre ağ ele geçirildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Su Ürünleri Genel Müdürlüğü talimatı doğrultusunda 7-11 Ekim tarihleri arasında ülke genelinde gerçekleştirilen su ürünleri denetimleri kapsamında Aksaray’da önemli bir operasyon yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Jandarma ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda, Mamasın Barajı’nda yaklaşık 1000 metre yasak ağ ele geçirirken, sudan çekilen ağlardaki kerevitler tekrar tatlı suya bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, su ürünleri kaynaklarının korunmasına yönelik başlattığı denetim seferberliğini sürdürüyor. 7-11 Ekim tarihleri arasında ülke genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen denetimler kapsamında Aksaray’da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, 16 ayrı denetim gerçekleştirdi.

Bu denetimlerden en dikkat çekeni Mamasın Barajı’nda oldu. Burada yaklaşık 1000 metre uzunluğunda yasak ağ ele geçirildi. Yasak avlanma yöntemleriyle doğanın dengesini bozan bu tür uygulamalara karşı etkin bir mücadele sürdürülüyor.

Ele geçirilen ağlar sudan çekilirken, içindeki canlıların korunması amacıyla bölgedeki kerevitler (tatlı su ıstakozu) tekrar doğal ortamlarına bırakıldı. Jandarma olayla ilgili inceleme başlatırken, bu tür uygulamalar, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıdığını bildirerek vatandaşların bu tip durumlara duyarlı olmasını istedi.

Fatma Altınok