Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Üniversiteli gençler sabah namazında buluştu

Aksaray İl Müftülüğe tarafından

Aksaray İl Müftülüğe tarafından hazırlanan “Sabah Namazı Buluşması” programı gerçekleşti.

   

Aksaray Ulu Camiinde gerçekleşen “Sabah Namazı Buluşması” programına Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ’da eşlik etti.
Aksaray Üniversitesinde okuyan gençlerle bir araya gelen İl Müftüsü Veysel Işıldar ve Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, sabah namazının kılınmasının ardından sohbet etti.
sabah namazının önemine değinene İl Müftüsü Işıldar, “Genç olup da namaz kılmak, namazı eda etmek çok anlamlı. Bu genç yaşta, uykunun tatlı zamanında kalkıp namaza gelmek çok anlamlı ve çok güzel bir davranış. Peygamberimiz bir hadis-i şeriflerinde, ‘Yedi sınıf insan vardır ki Allah’u Teala onları hiçbir gölgenin bulunmadığı (kıyamet) gününde Arş’ın gölgesinde gölgelendirir. Bunlardan birisi de Allah’a ibadetle büyüyen gençtir.’ buyurmuştur. İnşallah gençlerimizin bu davranışı hayat boyu devam eder” dedi.
Ulu Camiinde gerçekleşen “Sabah Namazı Buluşması” programına; Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar, Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Kadri Perek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, İl Müftü Yardımcısı Mahmut Çelikoğlu, Manevi Danışmanlar; Derviş Aykül, Mahmut Tunçel, Dudu Özdemir, Fatma Zehra Atav, Aksaray Üniversitesin de okuyan gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın ardından katılımcılara ikram olarak çorba dağıtıldı. İl Müftüsü ışıldar katılım gösteren herkese teşekkürlerini sundu.
Haber: Fatma Altınok