Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da TÜBİTAK Bilim Fuarı Heyecanı: Vali Kumbuzoğlu Sergiyi Gezdi!

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu TÜBİTAK Bilim Fuarı Etkinlikleri kapsamında gerçekleşen serginin açılışına katılım sağladı.

Aksaray Valisi Mehmet Ali

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu TÜBİTAK Bilim Fuarı Etkinlikleri kapsamında gerçekleşen serginin açılışına katılım sağladı.

   

Hazım Kulak Anadolu Lisesi’nde düzenlenen serginin açılışına katılan Vali Kumbuzoğlu stantları tek tek gezerek öğrencilerden bilgiler aldı.

Vali Kumbuzoğlu’na açılış esnasında Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ali Bayer,  Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yoldaş eşlik etti.

TÜBİTAK Bilim Fuarı Etkinlikleri kapsamında Hazım Kulak Anadolu Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte açılış konuşmasını Vali Kumbuzoğlu yaptı.  Vali Kumbuzoğlu konuşmasında, “Geleceğe yönelik proje insanı olmak, zamanı ve mekanı yönlendiren, yöneten muhteşem bir gençlik geliyor.  Ezberci değil; düşünen, araştıran, analiz yapan, sorgulayan, muhakeme yapan bir gençlik. Bakın lise çağlarında bu projeleri yapmanın altında şöyle önemli bir gerçek yatıyor. Hangi meslek olursa olsun ileride hukukçu olabilirsiniz, eğitimci olabilirsiniz, mühendis olabilirsiniz, hangi dalda olursa olsun hiç önemli değil ama bir şey öğreniyoruz burada; proje insanı olmak çok kıymetli. Hangi dalda olursak olalım proje insanı olmak gerekiyor. İdealleri olan, geleceğe yönelik farklı gerçekler peşinde koşan, sürekli düşünen, sorgulayan gençlerimiz. Bunun mutluğunu bu sergilerde yaşıyoruz.” dedi.

68 öğrenci ve 17 danışman öğretmen tarafından hazırlanan etkinlikte; binalara nefes aldırma, ses frekanslarının bitkilerinin büyümesine etkisi, Mustafa Kemal Atatürk’ün ideal köy evleri ve projesinin günümüze uygulanabilirliği gibi birçok farklı alanda sunum yapıldı.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Kumbuzoğlu öğrencilerin sergiledikleri ürünler hakkında detaylı bilgiler aldı. Öğrencilerin bilim ve teknolojiye yakın olmalarından ötürü duydukları memnuniyetini dile getiren Vali Kumbuzoğlu, öğrencilerin stantlarını tek tek gezdi.

Öğrencilerin bilime ve teknolojiye teşvik etmek ve yatkın olmaları sağlayarak yeni ürünler geliştirimlerine imkan sağlamak amaçlanıyor.

Haber: Fatma Altınok