Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da toplu tüketim işletmeleri denetimleri devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı

Tarım ve Orman Bakanlığı talimatıyla Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen toplu tüketim işletmelerde denetim kampanyası geçtiğimiz günlerde başlamıştı.

   
Toplu tüketim işletmeler arasında yer alan marketler, lokantalar, kafeler gibi yerlerde Tarım İl Müdürlüğü ekipleri denetim sağlıyor. Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimler de tüketicilerin sağlığı ve güvenliği ön plana çıkarak tüketiciler korunmaya çalışılıyor.
Tarım İl müdürlüğünce yapılan açıklamada; toplu tüketim işletimlerinde yapılan incelemeler kapsamında; 81 ilde 3 hafta içerisinde gerçekleşen eşzamanlı denetim de 7.628 personelin katılımıyla gıda kontrolleri sağlandığı belirtildi.
Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin denetim kampanyası kapsamında, Aksaray’da bulunan toplu tüketim işletmeleri yakından inceleyerek gıda kontrolleri sağlanıyor. Gıdaların son kullanma tarihleri, hijyen koşulları, ürün saklama yerleri ve işletme belgeleri gibi önemli konular titizlikle değerlendirilerek tüketici etkileyecek herhangi bir şeye yer verilmiyor.
Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde işletme personelleri hijyen kuralarına uyup uymadığı değerlendirilirken, yapılan denetimlerle işletmeleri kaliteli hizmet vermeye teşvik ederek tüketicilerde güven oluşturulması hedefleniyor.
Haber: Fatma Altınok